Akkoord tussen spelers en Anderlecht een feit: Kompany en maats zien af van één maandloon en besparen club 3 miljoen euro

BELGA
Witte rook op Anderlecht. Er is een akkoord tussen de spelersgroep en de directie. Dat vernam onze redactie. De voetballers stemmen ermee in om hun maandloon van april te laten vallen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gesprekken tussen het bestuur en de kleedkamer - met Vincent Kompany als belangrijke tussenpion in een videochat - kennen de afloop die de directie gehoopt had. De spelersgroep, die het voorstel in de praktijk niet kón weigeren, laat de individuele maandlonen voor april vallen, om zo de club te helpen in de “door corona financieel bijzonder moeilijke tijden”. CEO Karel Van Eetvelt zei gisteren al dat de ingrepen noodzakelijk zijn om het voortbestaan van de club veilig te stellen. De cijfers van RSCA kleuren bloedrood.

De spelers van Anderlecht.
BELGA De spelers van Anderlecht.

Met deze maatregel hoopt Anderlecht 3 miljoen euro te besparen. Voor april is er trouwens ook geen groepsverzekering voor de spelers. Zolang de Pro League of de overheid geen andere beslissingen neemt, zet Anderlecht zijn spelers - in tegenstelling tot de ‘gewone’ werknemers - niet op technische werkloosheid. “Want dat houdt risico’s in”, zei Van Eetvelt gisteren. ­Concreet vreest Anderlecht dat spelers vrij zijn om bij een andere club te tekenen eenmaal ze technisch werkloos zijn. Maar dat is erg twijfelachtig, menen juristen. “Corona is overmacht.”

Inspanning directie

Ook de directie levert overigens een inspanning. De bestuursleden zouden naar verluidt enkel salaris aanvaarden voor de taken die ze kunnen uitvoeren. Wat tot hun normale takenpakket behoort, maar nu niet realiseerbaar is door corona, zal niet gefactureerd worden, zo klinkt het in de wandelgangen van het Lotto Park.

De spelers van Anderlecht.
BELGA De spelers van Anderlecht.87 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Tielemans

  Sommige mensen hebben duidelijk wat wiskunde nodig hoor. En mensen kiezen er zelf voor om te werken voor RSCA of niet. Als ik niet content ben zoek ik iets anders.

 • Philippe De Naeyer

  Eduard Jansen, je slaat de bal mis. Rsca had een verlies van 27 milj euro vorig seizoen. Schulden zijn veel groter dan enkel dat verlies, net zoals bij andere eerste klassers. Het feit dat ze toch een licentie krijgen heeft te maken met de regels daaromtrent die jij duidelijk niet kent. België had voor de Corona crisis een staatsschuld van 100 miljard en is toch ook niet failliet. Real Madrid heeft een schuld van 595 milj en wordt toch al 1 vd rijkste clubs ter wereld beschouwd.

 • Peter Debrouwer

  De sukkelaars moeten het loon van hun spelers afhouden om te kunnen overleven ! De "grootste ploeg" in België ! Armoe troef, terwijl de voorzitter z'n zakken vult.

 • Jacques Delalieux

  En wat levert heel de staf in? f

 • Eddy Vervaet

  Zouden de heren hieronder ook zo praten als ze in het andere kamp zouden staan?Nope...