“Verbaasd” Anderlecht bekijkt of het Veljkovic uit stadion kan weren, De Vlieger: “Dit is provocatie”

Kris Luyckx en Dejan Veljkovic.
RV Kris Luyckx en Dejan Veljkovic.
Opmerkelijke toeschouwer tijdens Anderlecht-Club: Dejan Veljkovic. De gevallen spelersmakelaar en spijtoptant was naar het stadion getrokken met zijn advocaat Kris Luyckx. “We wilden deze topmatch allebei zien”, zei die laatste. Anderlecht reageerde “verbaasd” op de aanwezigheid van de Serviër en bespreekt vandaag of hij in de toekomst nog welkom is. In ‘Sports Late Night’ op Vier werd het idee achter de aanwezigheid van Veljkovic niet begrepen.

“Het gerecht heeft mijn cliënt geen enkele voorwaarde opgelegd die hem dit verhindert. Ook de club heeft nooit gezegd dat hij niet meer welkom zou zijn”, aldus Luyckx. Maar binnen Anderlecht viel te horen dat de club, net als toen Bayat er nota bene naast Trebel zijn opwachting maakte in de tribunes, ‘not amused’ is. De club bekijkt of en eventueel hoe ze hem kunnen bannen. 

Toen de zichtbaar vermagerde Veljkovic na de wedstrijd naar zijn auto liep, werd hij op boegeroep getrakteerd. “Maffia!”, scandeerden boze supporters. Reacties die Veljkovic verwacht had, zegt Luyckx. “Mijn cliënt begrijpt dat ook wel. Hij zal daar toch even doorheen moeten. Gelukkig was het onthaal op de tribune anders. Er zaten heel wat oude bekenden die hun steun uitspraken.”

Photo News

In de studio van ‘Sports Late Night’ werd de vraag gesteld wat Veljkovic met zijn aanwezigheid wou bereiken. “Je vraagt je toch op z’n minst af of het wel opportuun is om nu al naar het stadion te trekken”, aldus analist Eddy Snelders. “Het zal wel ingefluisterd zijn door Luyckx, trouwens een Anderlecht-supporter”, vermoedt Bob Peeters. Geert De Vlieger vond het allemaal erg ongepast. “Op het moment dat het voetbal op zijn grondvesten davert, is het toch slimmer om uit de schijnwerpers te blijven en zeker niet te provoceren. Want dit is provocatie. Op dit moment heeft hij in het voetbalmilieu niets te zoeken. Ook van die advocaat vind ik dat onverstandig.” 

BELGA

Presentator Gilles De Coster kon nog wel begrijpen dat het om een statement zou gaan mocht Veljkovic zijn onschuld willen inroepen (zoals bij Bayat), maar in zijn rol van spijtoptant is dat natuurlijk niet het geval. Bob Peeters: “Hij mag toch naar het voetbal gaan kijken. Alleen is dan wel het logische gevolg dat je iedereen tegen je krijgt, wanneer je buiten komt.”

Veljkovic verlaat het stadion onder luid boegeroep.
JVDV Veljkovic verlaat het stadion onder luid boegeroep.

Ook in ‘Sports Late Night’ had Ivan Leko had heel wat lof voor zijn team, ondanks het gelijkspel. Enkel voor Dennis was hij erg streng. Hij lag mee aan de basis van de twee tegendoelpunten en dat had ook de coach gezien.

En een Anderlecht-coach en een Club-speler die het eens zijn, dat gebeurt ook niet regelmatig. Toch waren Fred Rutten en Brugge-doelpuntenmaker Vlietinck het eens dat Club Brugge duidelijk de baas was, zeker tijdens het eerste half uur.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tomas Hulsmans

  Heeft geen stadion verbod dus geen probleem. Maar waarom heeft die geen stadion verbod?

 • Pieter Vercammen

  Ik denk niet dat Anderlecht schrik heeft van lijken in de kast, tenzij er bij de overname besproken geweest is dat die ten koste va de vorige aandeelhouder zijn. Anders zou Anderlecht de betalingen aan dit soort heerschappen niet stopgezet hebben.

 • Marc Ledure

  Iemand die in zijn recht is moet zich voor niemand zwichten. MAAR hoe komt dat da den Anderlecht zo bang is van die twee ??? Het moet zijn dan ze bang zijn dat er iets gaat uitkomen hè.

 • Davy Van Laecke

  Zouden beter elleboog Santini ook weren uit het stadion

 • Marc Decoutere

  Hij heeft een heel goede en integere raadsman die zeker weet wat hij kan en mag. Wie zegt dat hij niet uitgenodigd is door iemand van de eretribune.In België zijn wij nog (gelukkig)onschuldig tot de rechtbank U bestraft. En met alles hij heeft nu ook geen moord gepleegd he. Hij heeft gedaan wat sommige clubleiders , spelers. Trainers hem gevraagd hebben. EN Iedereen weet:” Voor geld danst den beer”