Exclusief voor abonnees

“Tik tak tik tak”: chef voetbal Stephan Keygnaert gunt Anderlecht nú nog het voordeel van de twijfels

.
HLN .

Ze moeten óns niet komen wijsmaken dat Kemar Roofe al van bij de aanstelling van Vincent Kompany het eerste target was om de positie van diepe spits te versterken.

Als je maar begin augustus de grootste noodzaak in het elftal kunt oplossen, heb je als club niet goed gewerkt.

Antwerp verlengde Mbokani op 7 juni. Club Brugge legde Okereke vast op 9 juli. Een dag later, 10 juli, haalde Standard, dat reeds over Emond en Oulare beschikt, Avenatti.

RSC Anderlecht sukkelde al die tijd voort, liet twee competitiespeeldagen passeren, en koos deze week voor (de geblesseerde) Kemar Roofe.

Kompany met Kemar Roofe.
Photo News Kompany met Kemar Roofe.

Wat heb je dan al die maanden in godsnaam gedaan? Hallo scouting? Hallo sportief directeur Frank Arnesen?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert De Meulder

  Hoe Anderlecht heeft geen geld.Hoeveel is er de laatste 10 jaar ontvangen aan het verkopen van talent.Links en rechts wat aan de vingers blijven plakken.

 • Gaston FOUBERT

  Saelemaeckers, Bornauw, Cobbaut, enz. vertrekken Heremans, je kan toch niet met 25 op het plein staan. Bij welke andere club kan men één ploeg opstellen met eigen jeugd, laat staan een halve ploeg.

 • Wesley De Love

  Lees vooral eens de laatste zin uit de opinie van Stephan Keygnaert. Er is gewoon geen geld! Bij Brugge heeft het 12 jaar geduurd om te staan waar ze nu staan. In Anderlecht is de tijd lang blijven stilstaan. Alleen hun jeugdcentrum in Neerpede is een lichtpuntje. Kompany wil met eigen jeugd spelen maar op Verschaeren na zie ik geen grote talenten en al zeker niet genre Lukaku of zelfs Thielemans. Een kwaliteitsinjectie is nodig maar daar wringt het schoentje. Er is geen geld!

 • john dewit

  Ja Natasha in Brugge heeft het 11 jaar geduurd hè dus beter zwijgen zeker !!

 • Raymundo Goethals

  Niet overtuigd vd roofe. Mss zwak schot, veel intikkers, lijkt me paniekaankoop. De belangrijkste positie vh team... maar ze spelen geen europees geef ze tijd tot hopelijk.po1