“Mocht ik bondscoach zijn, ik zou Kompany niet meer oproepen”

Vincent Kompany en Hugo Broos.
Photo News Vincent Kompany en Hugo Broos.

Kompany debuteerde in juli 2003 bij Anderlecht onder trainer Hugo Broos. Die zag in de 17-jarige Kompany toen al een leidersfiguur, maar heeft nu z’n twijfels. “Ik schrik ervan dat Anderlecht Kompany een rol als speler-trainer aanbiedt, zeker op dit moment. Zo’n functie lijkt me sowieso al niet evident, en om dat dan nog bij een topclub in crisis te doen? Zonder enige ervaring als trainer? Je bent als coach een hele week bezig met je ploeg en probeert iedereen tevreden te houden. Dan nog eens zelf op het veld staan in het weekend, lijkt mij heel moeilijk vol te houden. Maar goed, Anderlecht denkt dat hij daartoe in staat is, dus we zullen zien. Toen ik hem lanceerde bij Anderlecht zag ik natuurlijk al dat Kompany een sterke persoonlijkheid had. Hij was toen 17 en had het al in zich om de groep te leiden, zoals hij later ook bewees.” Volgens Broos is Kompany’s verhaal bij de Rode Duivels afgelopen. “De coach van Anderlecht die bij de Rode Duivels speelt? Dat kan niet, vind ik. Ik zou hem niet meer oproepen, mocht ik bondscoach zijn.”
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Zidane had ook geen ervaring punt andere lijn. Dit is weer zo'n typisch vlaamse benepen en negatieve zienswijze vanwege een gefrustreerd iemand, en dat heeft totaal geen punt. Al zeker niet wanneer ge daar ook nog eens de nationale ploeg in gaat betrekken. In realiteit komt Broos niet aan de hielen van de carrière, ervaringen en prestaties van Kompany. Typisch hoor. Werkelijk..

 • marc castermans

  Broos is steeds rancuneus over zijn ontslag bij Anderlecht en dat is niet erg slim voor een man die nog steeds een trainersfunctie in een van de topploegen ambieert. Deze houding is hem in het verleden reeds zuur opgebroken en nu ligt zijn toekomst wellicht opnieuw in Afrika of het Midden-Oosten.

 • Carlos Simonis

  Hugo Broos heeft wel een punt, je gaat geen onervaren trainer als speler/trainer binnen halen. En zeker niet bij RSCA. Kompany neemt hierdoor wel risico's, ook al kan hij met 60% inzet makkelijk mee in de JPL. Blijft het een hele vreemde situatie vinden. Hij moet uitkijken, want spelers en supporters kunnen genadeloos hard zijn als Kompany niet brengt wat zij verwachten. Het is ergste is dan dat je als trainer je geloofwaardigheid verliest, en dan speel je een verloren wedstrijd.

 • eric debanne

  Kompany ...speler+ coach ...??? Zal niet voor mirakels zorgen ! Financieel wel een meerwaarde ...

 • Frederik Jansens

  @Frank Vandenbussche. Gaat Kompany zichzelf uit de ploeg zetten als hij slecht speelt? Ik vind het maar een rare situatie dat speler-trainer idee. Dat gaat gegarandeerd voor problemen zorgen. De spelers gaaan ook niets tegen hem durven zeggen tijdens de match omdat het hun trainer is.