‘Illegale’ Anderlecht-verdediger Vranjes moest nacht doorbrengen in gesloten centrum

Ognjen Vranjes.
© Philip Reynaers / Photonews Ognjen Vranjes.
Er komt geen einde aan de lijdensweg van Ognjen Vranjes bij Anderlecht. Toen hij maandagavond terugkeerde van een weekend in thuisland Bosnië werd hij aangehouden op de luchthaven van Charleroi omdat zijn verblijfsvergunning verlopen was. De voetballer bracht daarop noodgedwongen een nacht in een gesloten transitiecentrum door. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg vandaag. 

Vranjes’ verblijfsvergunning was sinds vorige maand geschorst naar aanleiding van een juridisch conflict tussen paars-wit en Vranjes' gewezen huisbaas in de gemeente Anderlecht. RSCA had de huur van enkele appartementen opgezegd waarop de huisbaas naar de gemeente was gestapt. Daar liet hij Vranjes, intussen verhuisd naar een andere gemeente, van ambtshalve schrappen. Of Vranjes van de schrapping op de hoogte was, is niet duidelijk.

De politie in Charleroi liet Vranjes maandagavond een verklaring tekenen dat hij volgens de procedure zou teruggestuurd worden naar zijn land. Omdat er maandagavond geen vluchten meer naar Banja Luka vertrokken werd hij overgebracht naar Steenokkerzeel. Daar bracht hij de nacht door in het gesloten transitcentrum Caricole. Pas gisterenochtend kreeg de politie de nodige documenten in handen om Vranjes vrij te laten en opnieuw toegang te geven tot het grondgebied.

Vranjes toen hij nog op het veld stond: hier eind december in Moeskroen.
BELGA Vranjes toen hij nog op het veld stond: hier eind december in Moeskroen.34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hajdar sulejman

  Ik ben een Sloveen dat hier werkt en belasting betaalt, was eens tegen een controle gereden tijdens mijn werk ze vroegen rijbewijs en papieren van de auto. Alles was in orde maar moest mee voor verdenking illegaal verblijf paar uur verder komt de hoofdinspecteur en zegt mijn collega’s moesten je niet meenemen mijn excuses ervoor. Heb ondertussen een klacht ingediend bij de EU commissie want de politie doet blijkbaar hun werk ni goed.de echte illegale criminele hebben vrij spel in EU

 • Marc Vinck

  Het was geen fout van Vranjes, maar van Anderlecht dus vinden jullie dit normaal. Moesten ze alle illegalen zo aanpakken dat was het kot te klein, maar nu chapeau, we hebben een voetballer gepest , bravo politie. En neen ben geen supporter van Anderlecht

 • marc germeau

  Machtsmisbreuj? Ver van me Die Vranjes te verdedigen, maar verblijfsvergunning of niet, hij kan wel een geldig werkcontract voorleggen, nl bij RSCA. Dat is geen gesjoemel, dat is gewoon logica. De andere, echte, illegalen, die hebben gewoon niets voor te leggen, dus worden die geproceduurd tot het uiterste. Wat is daar allemaal zo chokant aan?

 • Jan Vannuffelen

  @Marc Vinck machtsmisbruik van het voetbal bedoel je dus .Die wanen zich ook boven alles en iedereen .

 • monique bolen

  Inderdaad de wet is voor iedereen maar neem nu alle illegalen op die hier rondlopen de asielcentra zal meer dan propvol zitten.