"Frutos loopt het gevaar dat hij als jonge trainer verbrand wordt" en "Geef die jongen toch een kans"

belga
In onze voetbalwebcast Vista! heeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck de deur op een kier gezet voor Nicolás Frutos. Maar is de Argentijn wel de juiste man op de juiste plaats? Wij vroegen het aan een ex-speler en een ex-trainer van paars-wit.

Patrick Vervoort: speler van Anderlecht tussen 1987 en 1990

"Als hij het vertrouwen krijgt en de groep heeft ook vertrouwen in hem, waarom dan niet verder gaan", vertelt Patrick Vervoort aan onze redactie. "Het gevaar bestaat natuurlijk wel dat als het niet zou lukken, hij als jonge trainer meteen verbrand is. Als ik van hem was, zou ik eerst wat wachten en op een ander moment als hoofdcoach starten bij Anderlecht."

"Frutos heeft nu al twee wedstrijden achter de rug. Tegen Westerlo vond ik het spel wel al beter en hield Anderlecht goed balbezit. Tegen Waasland-Beveren was het dan weer niet goed. Hij heeft natuurlijk een paar wissels doorgevoerd vanaf de start. Ik denk dat hij, als hij de lijn wil doortrekken, nu met dezelfde ploeg een bepaald aantal wedstrijden moet spelen."

Photo News

Jacky Munaron: keeperstrainer van Anderlecht tussen 2004 en 2007

"Frutos was een joviale jongen en imponeerde ook in de kleedkamer", vertelt Munaron die keeperstrainer was in de tijd van Frutos als spits. "Hij had altijd zijn mening. Als speler was hij een schitterende spits. Als hij fit was natuurlijk, want hij was van porselein hé. Elke training kruiste we onze vingers dat hij niet geblesseerd zou raken. Het was altijd iets met hem, maar hij imponeerde wel door zijn uitstraling en was toen al ambitieus. Als speler wilde hij al de titel pakken en topschutter worden. Op dat gebied is hij niets veranderd."  

"Geef die jongen een kans. Oké hij heeft twee wedstrijden gewonnen en het was niet schitterend, maar de resultaten zijn er wel. Het is een jonge trainer met ambitie om T1 te worden. Geef hem de kans en dan zullen we wel zien. Van Holsbeeck heeft gezegd dat ze na Standard een evaluatie zullen maken. Maar laat hem zijn eigen ding maar doen en hopelijk volgen de resultaten dan wel."

Jacky Munaron (R) hier aan het werk met een nog jonge Silvio Proto.
Photo News Jacky Munaron (R) hier aan het werk met een nog jonge Silvio Proto.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ikkeweer

  veel lege plaatsen achter de goal bij anderlecht , alé op mijn tv toch, da zegt genoeg zeker

 • peter servranckx

  Sa pinto werd van in het begin in vraag gesteld, zelfs na 4op6, maar frutos wordt al een beetje bejubelt na 2 barslechte wedstrijden gewonnen dankzij de arbitrage ? En dan mogen we niet zeggen dat de bond, de pers en de arbitrage niet pro-anderlecht zijn??

 • Nico Vanden Buys

  Ze staan al 0-2 achter voor de wedstrijd begint . Deschacht zal de invliegende Schotten niet kunnen stoppen. Handjes op de rug en 5 cm van de grond springen op een voorzet. Dan hebben we de vliegenvanger Sels ,zelfde type als Devlieger in de tijd. Bal tussen de palen en binnen.

 • Morelllli .

  Het is ideaal voor Brugge als Hein bij Gent blijft en Frutos over zijn eigen voeten valt in Anderlecht. Wat een geknoei. En vijf weken geleden maar lachen met Leko vanuit beide kampen.

 • Herman Thys

  Hij heeft nul ervaring en begint aan de top(in belgië natuurlijk);Als het een paar keer niet meezit wordt hij afgeschoten en is de volgende topploeg verder weg dan ooit.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00