"Dennis Praet kan nog niet door grote poort vertrekken"

BELGA
Dennis Praet (21) kan nog niet door de grote poort vertrekken, meent ex-voetballer en analist Wesley Sonck (37). "Dat gevoel heb ik nog niet", klonk het in een interview met Sport/Voetbalmagazine. De middenvelder van Anderlecht geniet wel wat belangstelling uit de Premier League, maar concreet is die niet. Paars-wit wil zo'n 10 miljoen euro voor de Gouden Schoen.

Vorig seizoen speelde Praet maandenlang op hoog niveau, met positieve uitschieters op het kampioenenbal. "In de Champions League vond ik hem vorig jaar bij momenten heel sterk als aanvallende middenvelder die snel diep kwam", strooit Sonck met lof. Praet demonstreerde die kwaliteiten tegen onder meer Arsenal en Galatasaray. "Maar dat zijn tegenstanders die veel beter zijn. Daartegen ga je vanzelf boven je niveau uitstijgen."

"Maar eigenlijk moet je dat niveau ook in je eigen Belgische competitie kunnen brengen, tegen om het even welke tegenstander, en week na week", werpt Sonck op. En dat is vooral dít seizoen toch een probleem. "Dat Praet nu al door de grote poort kan vertrekken, dat gevoel heb ik nog niet."

BELGA

"Te jong Gouden Schoen gewonnen"
Toen Sport/Voetbalmagazine de Ninovieter vroeg of hij niet te vroeg de Gouden Schoen heeft gewonnen, volgde een 'ja'. "Net als sommige van zijn voorgangers. Ik snap niet dat Mathew Ryan vorig jaar de Gouden Schoen niet won, en evenmin dat Thibaut Courtois hem niet kreeg na dat fantastische jaar. Die zat er mee in. Ik heb hem troostend gezegd: 'Die schoen stelt op zich niets voor, jij gaat nog genoeg prijzen pakken in je carrière.'"

"Als Praet straks bij pakweg Aston Villa aankomt, denk je dan dat ze bewonderend gaan zeggen: wij hebben de beste speler van de Belgische competitie?", sloot Sonck het onderwerp Praet af.

BELGA