“Coucke buiten”: fans van Anderlecht troepen samen voor hoofdingang en keren zich tegen voorzitter

VTM Nieuws
Anderlecht zit in een diep dal. Het zoveelste, dit seizoen. Nu ook in play-off 1, waar de fiere recordkampioen een 0 op 9 telt na 1-2-verlies tegen Antwerp. De fans keren zich tegen eigenaar Marc Coucke. Ze troepen samen aan de hoofdingang, waar de politie de poort richting de hoofdtribune snel afsloot. ‘Coucke buiten’ en ‘Shame on you’ (schaam jullie) valt er te horen. Michael Verschueren sprak de fans daarna toe.

De spandoeken achter de goal, waar de paars-witte kop huist, logen er niet om. “Jullie hebben ons al een record van 21 jaar ontnomen, nu hebben jullie nog 8 matchen om er ons niet een van 55 jaar af te pakken”, verwijzend naar de 2-3-thuisnederlaag tegen Club Brugge van donderdag en het feit dat Anderlecht dreigt voor het eerst sinds 55 jaar Europees voetbal te missen. ‘Het is hier Anderlecht, niet FC De Kampioenen’, liet ook weinig aan de verbeelding over. 

Een nieuwe Brusselse wanprestatie na de pauze, die culmineerde in een tweede thuisverlies op rij, deden de gemoederen verhitten. Pijnlijk was dat net de 33-jarige Mbokani, een ex-spits van Anderlecht die de club dan nog graag terug wil, voor een assist en de winner zorgde. De spits reageerde na zijn goal met een verontschuldigend gebaar, waarna de supporters hem op applaus trakteerden.

BELGA

Maar daarna keerden de fans zich fel tegen de eigen ploeg en vooral het beleid. Waarvan Marc Coucke de exponent is. Online is de bagger die de eigenaar over zich heen krijgt groot, aan de stadionpoort troepten vele fans samen om hun afkeer te laten blijken. De oproerpolitie voelde de bui al hangen en sloot de ingang naar de eretribune af. Er werd ook door enkele heethoofden met objecten naar de politie gegooid. Daarna sprak algemeen manager Michael Verschueren de fans toe.

Anderlecht fans keren zich tegen Marc Coucke na de match Anderlecht - Antwerp
RV Anderlecht fans keren zich tegen Marc Coucke na de match Anderlecht - Antwerp
Photo News
Photo News
rv
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 7 : the police of Brussels protect the stadium after the match pictured during the Jupiler Pro League playoff 1 match between RSC Anderlecht and Royal Antwerp on April 07, 2019 in Brussels, Belgium, 7/04/2019 ( Photo by Philippe Crochet/ Photonews
Photo News BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 7 : the police of Brussels protect the stadium after the match pictured during the Jupiler Pro League playoff 1 match between RSC Anderlecht and Royal Antwerp on April 07, 2019 in Brussels, Belgium, 7/04/2019 ( Photo by Philippe Crochet/ Photonews40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Op een paar spelers na mogen ze de rest buitengooien van die pseudo-vedetten... Ze zijn niet waard om bij Anderlecht te spelen geen klasse geen niveau maar wel een grote mond ... De coach en de voorzitter kunnen hier niets aan doen ! Betaal die spelers volgens hun prestatie ... ...

 • joachim albert

  Sorry maar Coucke mag eerst puin ruimen van Herman VHB en Roger VDS, meeste spelers waren er al en Hein VHB heeft slechte basis gelegd voor seizoen en nu natrappen en alle schuld bij bestuur leggen. Misschien heeft Coucke situatie niet goed ingeschat maar anderen zijn ook verantwoordelijk. Beste speler van Deense competitie en van Oostenrijkse competitie gekocht maar het draait niet. Volgend jaar beter...maar eerst grote kuis in ploeg en in bestuur.

 • wim rooyakkers

  Als Coucke verstandig is verlaat hij bodem loze vat dat voetbal heet.en sponsort hij weer de wielersport.

 • Christiane Van Croonenborch

  Denk dat ze zelfs tegen FC de kampioenen zouden verliezen . Totaal geen ziel meer in deze ploeg een zwalpend gehaal totaal stuurloos , iedereen naar iedereen kijken Neen Anderlecht een schim van zichzelf geworden .

 • Roos Desreveaux

  Ik ben geen fan van a'lecht maar ik verschiet toch wel over de chaos in de club. Niemand durft het voortouw nemen. het bestuur niet en al zeker de voorzitter niet.Er zitten weinig mensen in anderlecht met "echte" voelbalkennis hoe een club moet geleid worden.Men zal volgend seizoen vanaf nul moeten beginnen en de club heropbouwen met minder hoge salarissen die meer prestatiegericht zijn. arme supporters, ik heb er compassie mee.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00