Anderlecht verliest eerste oefenmatch sinds coronabreak na penaltyfout Kompany, 16-jarige Noor valt op

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Anderlecht heeft zijn eerste match sinds de coronabreak verloren. Paars-wit ging in een oefenduel op Neerpede met 0-1 onderuit tegen Charleroi. Vincent Kompany maakte een penaltyfout bij de enige treffer. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Geen supporters of journalisten vandaag op Neerpede. Anderlecht werkte -vanwege de coronapandemie- zijn eerste oefenmatch achter gesloten deuren af. Vincent Kompany beging nog voor rust een penaltyfout, waarna Shamar Nicholson de strafschop omzette. 0-1, meteen ook de eindstand. Bij paars-wit viel Kristian Arnstad in positieve zin op. De 16-jarige Noor arriveerde in september vorig jaar op Neerpede - een transfer van ex-technisch directeur Frank Arnesen. Arnstad traint sinds kort mee met de A-kern omdat de beloftekern al op vakantie was toen hij terugkeerde uit Noorwegen. Anthony Vanden Borre kreeg geen minuten in het oefenduel. 

Volgende week zaterdag speelt Anderlecht zijn tweede oefenwedstrijd. Dan nemen de Brusselaars het op tegen STVV.

Lees ook: Hij traint goed: Vanden Borre krijgt nog minstens enkele weken tijd om weer profvoetballer te worden 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • luc teirlynck

  Anderlecht moet beseffen dat ze momenteel geen topploeg meer zijn ,schulden en kwaliteit te weinig voor potten te breken . Dat zal nog jaren duren met vallen en opstaan , vincent blijft een top speler met kwaliteiten en voetbal is een team sport waarin je samen wint of verliest

 • Raoul Rouma

  Kompany in de ploeg en ze verliezen, iedereen weet het maar gezien zijn status wil men het niet erkennen.

 • gold michel

  Misschien noch rap twee nieuwe trainer et twee nieuwe scout aanstellen en dan komt dat allemaal in orde

 • Ronny Popelier

  Iedere speler maakt al eens fouten. Sommigen vergeten wel wat voor speler Kompany wel is, behoort tot de top 5 in Europa, bekijk maar es zijn carrière, is weinigen gegeven. En wie maakt zich zorgen, daarom oefen match, geen enkele waarde.

 • Michel Oyen

  Kompany is history. Hij zal enkel nog vanaf de zijlijn wat te zeggen hebben. Omdat hij veeel geld heeft. NIET meer NIET minder.