Advocaat Van Steenbrugge: "Ivan Leko beraadt zich over verdere stappen na imagoschade"

Ivan Leko, de trainer van Club Brugge, beraadt zich over verdere stappen na de imagoschade die hem de voorbije dagen is berokkend in het onderzoek naar corruptie en matchfixing in het Belgisch voetbal. Dat heeft zijn advocaat Walter Van Steenbrugge vanavond verklaard in Terzake. Leko is momenteel nog in verdenking gesteld voor witwassen, maar ook van die aantijging blijft volgens Van Steenbrugge niets overeind.

Volgens zijn advocaat werd de trainer van Club Brugge aanvankelijk actieve en passieve corruptie ten laste gelegd, en was er ook sprake van lidmaatschap van een criminele organisatie, maar is daar niets van overgebleven. "Het enige wat nog opklaring vergt, is een betaling uit 2015 - lang voor hij trainer werd van Club Brugge. Hij moet nagaan of een bepaalde geldsom toen werd aangegeven, maar dat kan nooit een zaak zijn van witwassen", aldus Van Steenbrugge.

Hij geeft aan dat zijn cliënt danig geschrokken is van wat hem sinds woensdagmorgen is overkomen, toen hij erg vroeg werd opgepakt. "Hij is in verband gebracht met fraude en matchfixing, maar daar was niks van aan", luidt het. "Toen hij zag welke schade dit heeft berokkend aan zijn familie en aan zijn imago, heeft Ivan Leko me gevraagd hem te helpen. Dit zal allemaal moeten rechtgetrokken worden", aldus Van Steenbrugge, die zich samen met de trainer zal beraden over verdere stappen. 

"We zijn opgelucht." Dat was de eerste reactie van Van Steenbrugge over de vrijlating van zijn cliënt. Leko verliet deze namiddag het gebouw van de gerechtelijke politie in Hasselt. Leko is vrijgelaten zonder voorwaarden, laat Van Steenbrugge weten aan VTM NIEUWS. De Club Brugge-trainer zelf gaf geen commentaar. "Leko kan iedereen recht in de ogen kijken en zal morgen wellicht terug op het veld bij Club Brugge", zegt Van Steenbrugge in de studio bij VTM NIEUWS.

Bekijk hier de persconferentie van het federaal parket over het voetbalschandaal:

Club Brugge traint zonder Ivan Leko, spelers weigeren commentaar:

Onderzoek matchfixing focust op scheidsrechters:

BELGA33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy Verhoeven

  Imagoschade en in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en toch schadevergoeding vragen ? Raar !

 • Guido Verhoeven

  Had toen aan zijn imago moeten denken iplv zijn zakken te vullen op een dergelijke manier! waarom een blad voor je hoofd houden bij het binnenrijden? Imago?

 • Frederik Naert

  Welk imago?

 • Roos Desreveaux

  Als leko zegt dat hij iedereen recht in de ogen kan kijken, dan zal dat wel oprecht zijn.Hij is op een onwaarschijnlijke manier opgepakt voor een niet aangegeven bedrag aan de fiscus.en ik geloof hem, anders zou je niet overwegen om stappen te ondernemen voor imagoschade, want hij werkt toch waar er altijd veel mensen aanwezig zijn.Leko, zet je erover en haal goeie resultaten met je club,en je spelers zullen je wel een duwke geven.

 • Urdi De vos

  Begrijp wel waarom Brugge hem houd als trainer, is zoals Verhaeghe een lieger en bedrieger en crimineel. Vorig seizoen titel gekocht.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00