Advocaat makelaarsbureau na inval: "Mijn cliënt belde me op in alle staten. Het gaat hier om een misverstand”

BELGA PHOTO THIERRY ROGE
BELGA BELGA PHOTO THIERRY ROGE
One Goal Management, het makelaarsbureau dat vandaag flink geviseerd wordt, ontkent formeel dat het ook maar iets te maken heeft met de transfer van Aleksandar Mitrovic naar Newcastle. “Wij hebben nooit met de speler in kwestie gesproken, we kennen hem niet”, vertelt Grégory Ngunga van One Goal Management aan onze redactie. 

“Wij zijn dus helemaal niet betrokken bij dit dossier”, klinkt het verder. “Dit bezorgt ons bedrijf natuurlijk imagoschade. Met dit genre van transfers houden we ons niet bezig. Het is een groot misverstand. Het spreekt voor zich dat ik vandaag al te rade ging bij een advocaat, maar voorlopig overweeg ik geen verdere stappen.”

Om 9 uur klopten onderzoekers van het parket aan in de Achille Detiennestraat in Schaarbeek, waar One Goal Management gevestigd is. Dat bureau zou destijds mee de transfer van de Servische spits naar het Engelse Newcastle United geregeld hebben. Officiële bevestiging van het parket is er nog niet, maar alles wijst op een enorm misverstand. Tim Dierynck, advocaat van One Goal Management, bevestigt het verhaal aan Belga. “Mijn cliënt belde me op in alle staten, omdat er plots agenten binnenvielen voor een onderzoek naar malafide betrokkenheid bij de transfer van Mitrovic. Mijn cliënt bevestigde me formeel dat hij daar niet bij betrokken is geweest. Het gaat hier om een misverstand. Een andere vennootschap met dezelfde naam, al dan niet in het buitenland, zou hierbij betrokken zijn", aldus de raadsman.

Volgens Dierynck is One Goal Management een eenmanszaak die vooral kleinere spelers in de portefeuille heeft. "Het verwondert mij dat de politie bij mijn cliënt is binnengevallen. Van het gerecht verwacht je toch dat het bezwarende elementen kan voorleggen voor ze aan zo'n onderzoek kunnen beginnen. De naam van mijn cliënt circuleert in alle media en de imagoschade voor zijn bedrijfje is onherstelbaar. Maar de waarheid zal snel aan het licht komen.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van Roy

  Lodewijck huiszoekingen kunnen in de 2 richtingen werken. Het kan ook gebeuren om u uit te sluiten als verdachte

 • karl van dyck

  Makelaars zijn mensen zowel in het voetbal als in de immobielensector die veel geld verdienen door andermans talent of eigendom uit te buiten. Men kan ze het best met gieren vergelijken. Heel spraakzame mensen die de ene na de andere leugen in je nek draaien puur uit winstbejag.

 • Kevin Noël

  Amateurisme ten top

 • Lodewijk Verborgt

  Waar rook is is vuur. Zonder de nodige aanwijzingen valt het parket nergens zomaar binnen.

 • Marc De Vos

  De speurders doen hun werk niet te goei. Eerst binnenvallen en daarna mensen onherstelbare schade aanrichten. Je zou voor minder klacht indienen.