Advocaat bevestigt: Fabien Camus vrijgelaten onder voorwaarden

Fabien Camus.
KV Mechelen Fabien Camus.
Fabien Camus is deze ochtend onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter in het grote fraudeonderzoek in de Belgische voetbalwereld. Dat heeft zijn advocaat Didier De Quevy bekendgemaakt, en het federaal parket bevestigt het nieuws. De voorwaardelijke invrijheidstelling gebeurde na het verhoor gisteren van voetballer Anthony Limbombe (ex-Club Brugge, nu Nantes), “die mijn cliënt volledig buiten verdenking heeft gesteld”, aldus de advocaat.

De raadkamer van Tongeren had eerder al beslist Camus onder voorwaarden vrij te laten, maar het federaal parket was daartegen in beroep gegaan. De voormalige voetballer van KV Mechelen zou normaal morgen/donderdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Antwerpen verschijnen, die zich over zijn al dan niet vrijlating zou uitspreken.

Camus wordt vrijgelaten, maar moet zich ter beschikking houden van justitie. “De borgsom is woensdagochtend betaald”, zegt De Quevy. De voetballer werd in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken in het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal. 

Mogi Bayat en Fabien Camus - Twitter Bayat
RV Mogi Bayat en Fabien Camus - Twitter Bayat1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRANS DE ROUCK

    Er wordt veel bericht over degenen die in de bak zitten. Maar over de chef voetbal van jullie is het wind stil. Hij zat toch ook in het complot. Hij heeft Weiler buiten geschreven bij Anderlecht. Ik heb het in reactie in uw krant meermaals aangekaart. Een ego tripper die met de makelaars onder één hoedje speelde. En nu benieuwd ...... zal zeker niet verschijnen .... huichelaars in overvloed.