Advocaat Bayat over machtsvertoon waarmee politie binnenviel bij zijn cliënt: "Er werd voor de ogen van de kinderen zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat gehouden"

 Jean-Philippe Mayence.
BELGA Jean-Philippe Mayence.
Jean-Philippe Mayence, de advocaat van Mogi Bayat, kon om 17u30 nog geen nieuws geven over zijn cliënt. Wel vertelde hij aan La Dernière Heure over het machtsvertoon waarmee de politie vanochtend binnenviel ter huize Bayat. "Ze hielden, voor het oog van de kinderen, zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat", zei Mayence.

"De politie viel bij zonsopgang binnen bij mijn cliënt. Alle agenten waren gewapend en droegen een kap. Ze beukten deuren in en zetten zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat, allemaal voor de ogen van de kinderen. Alsof het om terroristen ging. Ik begrijp dat er vroeg op de dag wordt ingegrepen bij zo'n gevallen. Maar mensen behandelen alsof ze een gevaar zijn voor de openbare veiligheid, was misschien niet nodig."

"Op dit moment hebben we nog geen nieuws over mijn cliënt. We hebben gevraagd of we met hem konden praten, maar dat is ons geweigerd. Er werd ons verteld dat het verhoor pas voor vanavond of morgen zal zijn. Nu de aanhouding verlengd is van 24 naar 48 uur, is het volgens mij niet de bedoeling dat meneer Bayat niet met zijn advocaat mag praten. Er wordt ons niks verteld."
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Inge Bosman

  Dat zal zeker en vast wel de stijl zijn bij dergelijke akties van de politie. En opnieuw wordt de politie als pispaal gebruikt om de publieke opinie op te hitsen.

 • Meert Dominique

  De advocaat maakt er een SWAT verhaal van. Een professionele leugenaar blijft een professionele leugenaar. Deontologisch moet hij enkel denken aan zijn cliënt. Het zijn de voor en nadelen van een rechtstaat. Zelfs Mogi Bayat is onschuldig zolang zijn schuld niet door een rechtbank bewezen is.

 • Patrice Haemers

  Met zware criminelen mag men inderdaad geen enkel medelijden hebben.Maar hun dure advokaten zullen ze wel weer vrij krijgen in ons incompetente Rechtssysteem en linkse Rechters.

 • William Van Den Berghe

  Daar heb je ze weer de maffia-advocaten , de verdedigers van de rijke sjoemelaars.

 • Johan De Clercq

  Dikke zever, er worden geen wapens gebruikt bij huiszoekingen, wel bij arrestaties.....