Exclusief voor abonnees

Aanjager, rustbrenger, voorbeeld... Rouches kunnen niet zonder Mpoku

BELGA
Geen Paul-José Mpoku? Dan wint Standard niet. Maar wat maakt hem nu zó belangrijk? “Op het veld een rustpunt door zijn dikke kont, ernaast een grote persoonlijkheid in de kleedkamer.”

Mpoku, de voetballer.

Mpoku, de volksmenner.

Mpoku, de begeleider.

Mpoku, de motivator.

Mpoku, het verlengstuk van de coach.

Paul-José Mpoku - Polo voor de vrienden - heeft verschillende gedaantes. Zijn invloed binnen Standard is groot. Op een positieve manier. Hij heeft een uitstekende band met het Luikse bestuur, met Michel Preud’homme, met zijn ploegmaats én met de fans. Die weet hij op een perfecte manier te bespelen, zoals voor de klassieker tegen Anderlecht vorige zondag. Bij het begin van de opwarming het veld op rennen, het publiek opjutten. Mpoku is ‘un enfant de Sclessin’. “Dat maakt hem zo geliefd in Luik”, zegt ex-coach Ivan Vukomanovic. “Hij wil iedereen laten zien wat het betekent om voor Standard te spelen. De buitenlanders, de nieuwe jongens, de jeugd. Op elk gebied. Als ploegmaat móet je hem bijna volgen. Hij is opgegroeid op Sclessin, kent er alles vanbinnen en vanbuiten. Dat is pure liefde. Je ziet dat ook terug op het veld.”

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frankie bressinck

    Niet winnen zonder Polo? Op Genk was hij nochtans zwak tot zeer zwak! Als er van de 11, zes hun niveau niet halen dan kun je tegen Lokeren ook niet winnen hoor!

  • Roger Deprez

    Inderdaad bij Standaard moet er nog iets bij komen om te winnen dat heeft men gezien tegen Anderlecht en ze komen er nog bij weg ook.