Zo gaat Boussoufa door het leven: hofhouding 'Bous' doet alles voor hem

JEUGDVRIEND EN BODYGUARD LEON. De 'reus' behoort niet tot de dichtste entourage maar was er wel bij toen 'de kleine' zijn handtekening ging zetten bij AA Gent.
belga JEUGDVRIEND EN BODYGUARD LEON. De 'reus' behoort niet tot de dichtste entourage maar was er wel bij toen 'de kleine' zijn handtekening ging zetten bij AA Gent.
Je moet je vrienden weten te kiezen. Topvoetballer Mbark Boussoufa omringt zich nog steeds met de neefjes en vriendjes met wie hij als kleine jongen op straat voetbalde. Als manusjes-van-alles - manager, kok, bankier of bodyguard - proeven ze mee van zijn ­succes. "Mijn vriendschap met die jongens is onbetaalbaar."

Toch maar goed dat de Gentse Ghelamco Arena wat op de groei is gebouwd. Want nu Mbark Boussoufa weer een Buffalo is, ­mogen ze de volgende maanden wat tafels bijschuiven in de vip-lounge. Sinds de ­kleine balvirtuoos ons land vier jaar geleden verliet om in Rusland een fortuin bij ­elkaar te gaan voetballen, heeft hij namelijk een stevige hofhouding uitgebouwd.

De vergelijking met de stoet aan kleer­kasten die met opgerolde spierballen en zwarte zonnebrillen afgelopen weekend nog in het zog van bokser Floyd Mayweather door een Antwerpse discotheek denderde, is gelukkig uit de lucht gegrepen, maar toch: ook Boussoufa is de spilfiguur van een hele entourage. Dat blijkt uit 'Voetbalmiljonair uit Oost': een vorig jaar voorgestelde documentaire waarin de sterspeler ruim twee jaar een Nederlandse ­cameraploeg over zijn schouder liet meekijken tijdens zijn verblijf in Moskou.

Gouden kooi
Dat hij het vier jaar lang kon uithouden in het kille en koude Rusland, was zonder meer te danken aan de volgelingen die hem zo veel mogelijk gezelschap hielden in zijn gouden kooi. "Zijn broer 'Moussi', jeugdvriend en manager Lorenzo en z'n neef Nourdine als manusje-van-alles zijn de drie hoofdfiguren in de 'posse' van Mbark", zegt een zakenpartner van de speler. "Zij zijn in de mate van het mogelijke de hele tijd bij hem in huis, gaan overal met 'm mee en lossen - behalve voetballen - eigenlijk alles voor hem op." Aangevuld met wat overgebleven jeugdvrienden, neven en achterneven leverde dat een kleurrijk ­ensemble op in Moskou.

BROER MOUSSI (links) PERSOONLIJK ASSISTENT. Playstation-buddy, bankier en loopjongen: broer Moussi is het allemaal.
kos BROER MOUSSI (links) PERSOONLIJK ASSISTENT. Playstation-buddy, bankier en loopjongen: broer Moussi is het allemaal.

In hoofdzaak was hun bestaansreden simpel: Boussoufa na het voetballen gezelschap houden. Spelletjes snooker, tafeltennis en PlayStation ­waren - net als gewoon samen eten of zwemmen - het medicijn tegen zijn eenzaamheid. De tweevoudige Gouden Schoen betaalde met de glimlach maandelijks 60.000 euro aan huur voor een riante villa in plaats van een appartementje in de Russische hoofdstad.

WAT ZIJN ENTOURAGE NOG DOET EN HOE ZIJN VADER DENKT OVER DE LEVENSSTIJL VAN 'BOUS' LEES JE IN HLN SPORT PLUS: NU ÉÉN MAAND GRATIS EN GEEN BETAALGEGEVENS NODIG

HLN


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00