Vijf jaar geleden nog kampioen met AA Gent, nu dreigt B-kern voor Dejaegere en Asare

Brecht Dejaegere
BELGA Brecht Dejaegere
Geen spoor van Brecht Dejaegere (29) en Nana Asare (34) gisteren in de laatste oefenwedstrijd van AA Gent voor de competitiestart. Voor beiden dreigt een plaats in B-kern.

Met 1B-club Seraing als sparringpartner hield Jess Thorup gisterochtend in Oostakker een laatste troepenschouw richting competitie. Kaminski, Castro-Montes, Plastun, Ngadeu, Nurio, Odjidja, Owusu, Bezus, Kums, Depoitre en Yaremchuk mochten toekijken. Daarmee hebt u meteen het elftal dat zondag zonder ongelukken aan de competitie begint tegen STVV.

Op het veld stond een elftal dat op Stayen normaal gezien de bank zal bevolken, na een uur liet Thorup een zestal jongeren invallen. Zelfs dan was er geen spoor van Nana Asare en Brecht Dejaegere, twee spelers die in 2015 nog mee de eerste landstitel van de Buffalo’s bewerkstelligden. Met negen aanwinsten is er geen plaats meer voor dat duo. Voorlopig trainen beiden nog met de A-kern, maar als Jess Thorup bij de competitiestart zijn selectie gaat inkrimpen om het werkbaar te houden, dreigt voor de ‘oudgedienden’ een verwijzing naar de B-kern.

Nana Asare
Photo News Nana Asare

Brecht Dejaegere heeft nog een contract tot 2022 bij de Buffalo’s, maar hij kwam vorig seizoen slechts 19 keer in actie, waarvan zes keer als basisspeler in de competitie. In zijn laatste wedstrijd voor AA Gent, op 7 maart tegen Charleroi, werd hij na minder dan een uur vervangen. Gent leed toen zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Dejaegere – die intussen Mogi Bayat als manager in dienst heeft genomen – was de voorbije weken in beeld bij RC Genk, Standard en vooral Antwerp, maar een doorbraak kwam er tot nu toe niet.

Nana Asare ligt nog één jaar onder contract in de Ghelamco Arena, maar hij speelde zijn laatste match op 23 februari, tegen STVV. Asare werd toen definitief uit de ploeg gespeeld door Milad Mohammadi, die intussen zelf zijn basisplaats verloor aan aanwinst Nurio. Ook voor Asare is er geen toekomst meer bij de Buffalo’s.

Dejaegere en Asare, samen op het veld (2017)
BELGA Dejaegere en Asare, samen op het veld (2017)

Komt er de volgende dagen geen oplossing voor Asare en Dejaegere, dan krijgt Mikael Lustig (33) allicht hun gezelschap bij de Gentse U21, waar de Zweedse international al een tijdje mee­traint. Lustig – nog onder contract tot 2022 – kwam vorig seizoen als titularis naar Gent, maar hij verloor zijn plaats aan Castro-Montes. Met Botaka trok AA Gent deze zomer een nieuwe rechtsback aan.

Botaka was in het oefenduel tegen Seraing overigens de enige die echt solliciteerde naar een basis­stek. Roef toonde wel dat hij een betrouwbaar sluitstuk is en ook Arslanagic stond zijn mannetje, maar in principe is voor hen zondag enkel een plaats op de bank weggelegd. Dorsch toonde bij momenten overzicht en techniek, maar hij kende ook periodes waarin hij afwezig was. De Duitser heeft het excuus dat hij later aan de voorbereiding begon.

Lees ook:

AA GENT. Zo goed als zeker zónder David, maar toch dé challenger van Club Brugge voor de titel (+)

Bewijs dat jij de grootste voetbalkenner bent en speel mee met de Gouden 11

Jordan Botaka
BELGA Jordan Botaka9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nolle Verdonck

  Deze gaan ze missen... de grootste fopduiker die er te vinden is op de Belgische voetbalvelden.

 • Kurt Billiet

  Terecht, beiden te licht bevonden. 5 jaar is lang in het voetbal! Bedankt Kampioenenmakers, toch respect !

 • boris paesen

  Dat gebrek aan respect voor mensen die altijd alles hebben gegeven zie je ook in de gewone bedrijfswereld. We leven nu eenmaal in een wereld waar geld het belangrijkste is voor aandeelhouders. Menselijkheid bestaat niet meer.

 • luc teirlynck

  Spelers komen spelers gaan , dat is voetbal . Brecht en asare blijven in ons hart dat zijn onze eeuwige kampioenen , Brechtje zweefde tussen de bank en het veld de laatste 3 jaar en asare kon het achteraan moeilijker belopen maar toch 2 spelers die gent waardig zijn geweest en een groot deel in de titel hadden respect voor deze

 • Patrick Van Mieghem

  Daarom dat je als speler ook nooit naar een club(liefde)moet kijken!Als puntje bij paaltje komt kijkt de club ook niet naar de speler!