Vanhaezebrouck: "China zal nog veel Witsels moeten halen"

BELGA
AA Gent won gisteren een oefenmatch tegen de Chinese eersteklasser Yanbian wel erg vlot. Het werd maar liefst 11-0 en dat had Hein Vanhaezebrouck toch niet zien aankomen. "Het niveau van de Chinese competitie is veel slechter dan ik had durven denken.

"Kijk, er zijn ons twee Chinese ploegen voorgesteld: een eersteklasser en een tweedeklasser. Ik ben nog blij dat ik die eersteklasser gekozen heb. (grijnst) Hun niveau komt overeen met dat van een derdeklasser bij ons. Na rust zelfs met een eersteprovincialer. Het tempo was vrij laag en de lijnen lagen ver uit elkaar."

In die competitie - Yanbian eindigde afgelopen seizoen negende op zestien clubs - komt Axel Witsel straks terecht met zijn pas gepromoveerde club Tianjin Quanjian. "Als ze zulke investeringen willen doen voor jongens als Witsel, dan zal China er nog veel meer moeten halen. Er zijn ook andere aanpassingen nodig om die ploegen beter te wapenen en anders te laten spelen, want door bij elke ploeg één of twee sterspelers te steken, ga je het niveau in China niet omhoog tillen."

BELGA
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels