Vanderhaeghe begrijpt de twijfels niet bij Buffalo's: "Ik heb intern eens de vraag gesteld: ‘Jullie twijfelen aan mij – wat is eigenlijk het probleem?’"

Jan De Meuleneir/ Photo News
"Voor de kranten ben ik de populairste trainer van eerste klasse", grapt Yves Vanderhaeghe (48). Rustig ondergaat hij de sterke stroom in Gentse wateren. Vanderhaeghe vindt 14 op 27 "naar onze waarde", het bestuur vindt dat het wat meer mocht zijn. "De perceptie van Vanderhaeghe is dat telkens het negatieve wordt benadrukt", aldus de trainer van de Buffalo’s.

Het dient gezegd – Yves Vanderhaeghe heeft zich op bijzonder serene wijze doorheen het driekwartier durende interview ­geslagen. Dit was niet ‘dead man walking’: "Ik zit goed in mijn vel", zal hij op het ­einde van het ­gesprek opwerpen.

Iets voor halftwee gistermiddag ging ons opnamebandje aan – een felle zon valt over het gezicht van de trainer.

Vanderhaeghe: "Laat maar komen – ik zal mijn gedacht zeggen. Het hangt natuurlijk van de vragen af, maar ik heb nergens schrik van."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Als men op dit ogenblik tegen dit Genk moet spelen is het voor elke ploeg zeer moeilijk gezien Genk al een paar jaar met deze kern speelt. Het feit dat ze in Europa hun eerste wedstrijd verliezen heeft niets te betekenen. Wat maakt Genk nu zo sterk is dat ze gewoon wat ze vroegen thuis konden kunnen ze nu ook op verplaatsing en ze hebben nu weer na Peter Maes een trainer die alles onder controle heeft met de spelers in tegenstelling toch de vorige trainer.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00