Vadis Odjidja wordt aanvoerder bij AA Gent

Vadis Odjidja, hier met Roman Yaremchuk, neemt de kapiteinsband bij AA Gent over van Nana Asare.
Photo News Vadis Odjidja, hier met Roman Yaremchuk, neemt de kapiteinsband bij AA Gent over van Nana Asare.

AA Gent wil een nieuwe ploeg bouwen rond Vadis Odjidja. Enkele weken geleden wisten de Buffalo’s al de interesse van andere clubs in de 30-jarige middenvelder af te blokken met een nieuw en verbeterd contract, dat loopt tot 2021. Maar ook op het veld geeft AA Gent blijk van het belang van Odjidja. Hij wordt dit seizoen namelijk de nieuwe aanvoerder van de Buffalo’s.

Binnen de club valt te horen dat het voornamelijk gaat om een sportieve beslissing omdat Odjidja als middenvelder makkelijker de communicatie kan voeren binnen het team dan de vorige aanvoerder Nana Asare, die als linksachter fungeert. Odjidja zou zo meer het verlengstuk van de coach kunnen worden op het veld. Maar het behoeft geen betoog dat Odjidja als aanvoerder nog meer aanzien gaat genieten binnen de ploeg.

De wissel van de kapiteinsband is flink aangekomen bij Nana Asare, die als één van de overgeblevenen van de kampioenenploeg de voorbije jaren steevast aanvoerder was. Asare tekende enkele maanden geleden zelf voor twee jaar bij, maar hij zal zich moeten schikken in het feit dat AA Gent het seizoen met een nieuwe aanvoerder ingaat. Asare blijft wel deel uitmaken van de spelersraad, die de belangrijkste besprekingen voert met de coach en het bestuur.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Alle respect voor de beslissing om Odjidja kapitein te maken maar zo verneder je toch een jongen als Asaré en waar is dit goed voor ? Nu ze doen daar maar hé.

 • didier de coster

  asare ; één ding vriend; RESPECT cobw

 • Polutnik Ronald

  Misschien is Odjidja beter , oké maar ook beter in de fouten zoals gele en rode kaarten pakken . Want het is zo iets als Vandamme .

 • Michel Van Acker

  Begrijpelijke ontgoocheling voor Asare. Maar Odjidja is een betere vechter, heeft beter tactisch inzicht én is een betere communicator op het veld.