Vadis niet geschorst voor fout op Larin: “Drie speeldagen voor zo’n bagatel...”

BELGA
AA Gent heeft haar slag thuisgehaald. Vadis Odjidja krijgt geen schorsing voor zijn tik op Larin van afgelopen zondag. De Bondsprocureur vroeg een straf van drie speeldagen, waarna de Buffalo’s de vrijspraak vroegen. 

“Een brutale fout.” Zo catalogeerde het Bondsparket de fout van Vadis op Larin. “De fysieke integriteit van de tegenstander kwam in gevaar”, aldus de Bondsprocureur die drie speeldagen schorsing vroeg voor de middenvelder van AA Gent. “Bovendien was er nog een onnodig contact tussen Odjidja en zijn tegenstander toen die al op de grond lag.”

Bij AA Gent vonden ze het schorsingsvoorstel “disproportioneel”. Clubadvocaat Sebastien Ronse beriep zich daarbij op het scheidsrechtersverslag. “Duidelijker kan niet. Er staat dat Vadis enkel oog had voor de bal, dat hij een poging doet om de bal te spelen en dat mijn cliënt vermoedelijk niet kan gezien hebben waar de benen van zijn tegenstander zich bevonden. Dit lijkt me dus een normaal duel. Wij vinden dat de VAR-ingreep in eerste instantie niet nodig was én we vinden dat Vadis al genoeg gestraft is. Drie speeldagen voor zo’n bagatel... Uitsluiting lijkt ons voldoende.” Uiteindelijk kreeg AA Gent dus gelijk, Vadis mag volgend weekend gewoon spelen. 

Ook Vadis zelf nam het woord. “Dit was een gewoon duel. Ik zag de bal voor mij en wilde de bal ook spelen. Ik was verbaasd dat ik rood kreeg. Ik had zeker niet de intentie om de speler te raken en ik heb me onmiddellijk geëxcuseerd.”

Photo News22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Soms heeft hij van die rare toeren die niet met zijn klasse over één stemt. Hij heeft dat helemaal niet nodig om zijn voetbal kwaliteiten te laten zien.

 • Freddie Heremans

  Enerzijds : welke logica wordt door de BVB eigenlijk gevolgd ? Geen ! Anderzijds : Odjidja mag dus op 6 oktober tegen zijn vroegere club spelen, zodat niemand achteraf kan zeggen dat blauwzwart voordeel haalde uit zijn schorsing. Al vindt men dan wel wat anders om een zege van Club Brugge te ontkrachten.

 • Peter Debrouwer

  Zegt uiteraard heel veel over die bondsprocureur ! Onbekwaamheid troef.

 • fran?ois leemans

  Indien een speler van KVM was de uitspraak anders geweest.

 • eric debanne

  Te gek voor woorden typisch Belgisch tuurlijk ... Dus geen schorsing voor zo'n gedrag ??? Mooi voorbeeld voor de jeugd !