Ga naar de mobiele website
^ Top

Spelers AA Gent: "Trainingen te slap, communicatie te stroef"

Moet Sollied zich zorgen beginnen maken?
BELGA Moet Sollied zich zorgen beginnen maken?
Het blijft onrustig bij AA Gent. Gisteren organiseerde het bestuur een groepsgesprek met de spelers- zonder technische staf- in de hoop een beter zicht te krijgen op de problemen bij de Buffalo's. Het werd een érg openhartige babbel waarin sommige spelers trainers én bestuur niet spaarden. "We trainen niet hard genoeg en de communicatie kan beter", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De uitschuiver thuis tegen KV Mechelen vorige zaterdag heeft bij AA Gent heel wat in beweging gebracht. Het bestuur voert al een hele week gesprekken met zowat iedereen binnen de club en maakt zich duidelijk zorgen over de sfeer in de kleedkamer en de relatie tussen de spelers en hun trainer(s). Hoewel er gisteren aanvankelijk een gesprek met de technische staf op het programma stond, zakten voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie niet af naar het oefencomplex voor een onderonsje met Trond Sollied en Manu Ferrera, maar wel met de spelers.

"We hebben een constructief en lang gesprek gevoerd met de hele spelersgroep", bevestigt De Witte. "Over de inhoud wil ik niks zeggen." Toch bereikten onze collega's van de krant signalen dat er érg openhartig is gepraat. Alle spelers- op enkele jongeren en Shlomi Arbitman na- werden één voor één bij het bestuur geroepen en kregen uitgebreid de kans om te vertellen waar volgens hen het probleem zit.

Daaruit kwamen vooral twee zaken naar voor: een gebrekkige communicatie en slappe trainingen. Volgens een aantal spelers is er te weinig communicatie tussen spelers en technische staf en zit er ook op de lijn tussen spelers en bestuur vaak te veel ruis. Anderen hekelden dan weer de trainingen. Die zouden niet intens genoeg zijn. De Witte en Louwagie hebben naar alle opmerkingen geluisterd en zullen die vandaag voorleggen aan Sollied. Afwachten hoe die reageert op de kritiek.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug