Sollied vreest ontslag niet: "Ik heb zo een nieuwe club"

BELGA
Zijn de laatste uren van Trond Sollied bij AA Gent geteld? De Noorse trainer heeft een woelige week achter de rug en zegt vandaag in Het Laatste Nieuws niet bang te zijn van ontslag. "Morgen kan ik meteen een nieuwe club vinden. Voor mij is dat geen probleem", zegt Sollied. AA Gent zou intussen ook al op zoek zijn naar mogelijke vervangers voor Sollied.

Het is voor AA Gent niet de meest ideale manier om naar de topper op Standard vanavond toe te leven. Sollied kwam na de nederlaag tegen KV Mechelen zwaar onder vuur te liggen en de trainer bijt stevig terug. Ook spelers klagen over te slappe trainingen, maar Sollied pikt die kritiek niet. "Ik heb 46 jaar ervaring in het voetbal en heb al heel wat gewonnen. Wat hebben die spelers die klagen gewonnen? Niks. Zij moeten luisteren naar mij. Dan hebben ze misschien kans om ook ooit eens iets te winnen", aldus Sollied. De trainer voegt er aan toe dat nog niemand is komen klagen over de trainingen. "Als ze willen, dan geef ik hen graag nog iets extra, hoor."

"Ik werk hier met kinderen", zegt Sollied. "Hoeveel spelers heb ik boven de dertig? Twee. Om een oorlog te winnen heb je mannen nodig. Ik leid momenteel jongens op. En dan moet je als club rekening houden dat het wat tijd vergt vooraleer je een oorlog kan winnen."

Photo News
 
Wat hebben die spelers die klagen gewonnen? Niks. Zij moeten luisteren naar mij. Dan hebben ze misschien kans om ook ooit eens iets te winnen
Trond Sollied
Photo News

"Meteen nieuwe club"
De wateren tussen Gent en Sollied zijn dus behoorlijk diep geworden, maar de trainer is niet bang voor ontslag. "Ik kan hier morgen zo weg", zegt Sollied. "Voor mij is dat geen probleem. Ik bel en hop, ik heb een nieuwe club. Ik had eergisteren in de Champions League kunnen zitten." Sollied genoot deze zomer immers de interesse van Olympiakos. Maar zelf wil hij helemaal niet weg: "Ik heb gezegd dat ik twee jaar mijn uiterste best wil doen voor Gent. En misschien nog een aantal jaar nadien. Ik geef erg veel om AA Gent. Ik heb hier veel vrienden."

Bij AA Gent nemen ze inmiddels het zekere voor het onzekere. Volgens Het Laatste Nieuws informeert de club zich over mogelijke opvolgers. Daarbij circuleren de namen van Frank Vercauteren, Hein Vanhaezebrouck (KV Kortrijk) en Glen De Boeck.

 
Ik bel en hop, ik heb een nieuwe club. Ik had eergisteren in de Champions League kunnen zitten
Trond Sollied
photo_news

"Ik wil eerst alle informatie voor ik beslis"
Gent-voorzitter Ivan De Witte reageert verrast op de uitlatingen van zijn trainer: "Ik had nochtans een goed gevoel na mijn vertrouwelijk gesprek met hem", luidt het in Het Niewsblad. "Alles verliep in een constructieve sfeer, maar wat ik nu hoor, is toch iets minder positief. In plaats van zulke dingen te zeggen, zou Sollied beter de match tegen Standard voorbereiden."

Sollieds gedrag heeft De Witte tot nadenken gestemd. Deze situatie is immers niet lang vol te houden. "Omdat ik de wedstrijd op Standard niet in het gedrang wil brengen, zit Trond zeker nog op de bank op Sclessin. Ik wil eerst alle informatie voor ik een definitief oordeel vel", laat de voorzitter nog optekenen.

Twee spelers hebben het alvast verkorven bij Sollied: Wallace en Christian Brüls. "Op training toonde Brüls niet wat ik wilde zien. Hij mag daar even over nadenken", aldus de Noor. Wallace ging afgelopen weekend dan weer in de fout tegen KV Mechelen en moet daarvoor de tol betalen.

Ivan De Witte
BELGA Ivan De Witte


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00