Odjidja voor clash tegen Standard: “Alles ligt dicht op elkaar, er zal voor elk punt geknokt worden”

Vadis Odjidja scoorde afgelopen zondag de gelijkmaker tegen Club Brugge. Gent blijft zo derde in de stand in het zog van Antwerp, maar wel nog altijd op tien punten van Club. “Dat is mooi voor hun, dat is hun verdienste, maar niemand is onaantastbaar.” De middenvelder van AA Gent blikt tevreden terug op de eerste seizoenshelft, maar wil morgen tegen Standard nog een laatste keer knallen: “Het zal beladen worden, de plaatsjes zijn duur bovenin.”

Over de eerste seizoenshelft

Mits een overtuigende prestatie op Standard morgen kan Gent met een goed gevoel de winterbreak induiken. De Buffalo’s staan stevig in de top-6, en hebben er tot dusver een knappe Europese campagne opzitten. “Ik denk dat we het heel goed gedaan hebben”, oppert Odjidja. “Er zijn natuurlijk altijd momenten waarop het beter kon, maar ik denk dat we globaal bekeken een goede eerste seizoenshelft gespeeld hebben.”

Over de match tegen Standard

Odjidja blikte ook vooruit naar de wedstrijd tegen Standard. “Die match zal sowieso beladen worden, dat weten we. De plaatsjes zijn duur bovenin. Zij hebben de punten nodig, wij hebben ze nodig. We komen net uit een goede wedstrijd tegen Club, en daar moeten we op voortbouwen.” 

Photo News

Over de strijd voor plek twee

Gent staat momenteel derde in onze competitie en strijdt samen met Antwerp, Standard en Charleroi voorlopig voor een tweede plaats. Club Brugge blijft nog altijd autoritair aan de leiding en heeft ondertussen al acht punten voorsprong op Antwerp en tien op Gent. “Onder Club ligt alles dicht bij elkaar. Ze hebben nu wel tien punten voorsprong, dat is mooi voor hun. Maar niemand is onaantastbaar. Daaronder ligt alles dicht op elkaar, dus moet voor elk punt geknokt worden”, is de Gentse aanvoerder strijdvaardig. 

Morgen om 20u30 speelt Gent op het veld van Standard. 

Photo News
Vadis Odjidja
VTM Nieuws Vadis Odjidja4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Van de Walle

  Beste middenvelder van België

 • Albert Buyse

  Odjidja is de motor van AA Gent en één van de sterkste middenvelders van de jupiler liga , misschien wel de beste. Een Club supporter.

 • Christiaan Goethals

  In wezen vind ik hem een betere voetballer dan Vanaken.

 • Ivan De Bruyne

  Men vergeet wel steeds erbij te vermelden dat Gent een hele week had om te recuperen en club maar 2,5 . dagen. Plus dat de meest technische ploeg ( club) benadeeld is om zo een omgeploegde akker. Neemt niet weg dat aa Gent een vrij goede match speelde.