Exclusief voor abonnees

Maak kennis met Bronn, anonieme schakel in de Buffalo-muur: "Ik moet nog wat slimmer worden"

Florian Van Eenoo photonews
Geruisloos neergestreken in Gent en al even anoniem uitgegroeid tot een vaste waarde. Vandaar: twaalf dingen die u moet weten over Dylan Bronn (22), bouwsteen van de Buffalo-muur die al twaalf keer de nul hield.

Durft niet langer in een lift

Hoe hij het opgelopen heeft, weet hij niet, maar claustrofobie zorgt ervoor dat je Bronn niet langer in een lift zal zien. "Toen ik afgelopen zomer mijn medische testen moest afleggen, op de veertiende verdieping van het UZ, keek de man naast me vreemd op toen ik zei dat ik de lift niet wilde nemen. Ik kan je verzekeren dat het intens was, al die trappen. (lacht) Zeker omdat ik ze vier keer moeten doen heb. En zeggen dat ik vroeger, samen met mijn vrienden, nog opzettelijk liften liet blokkeren..."

Speelde dit seizoen al op vijf posities

Rechtsachter, centraal rechts, centraal links, linksback en zelfs even verdedigende middenvelder. "Het enige wat me rest, is de rol van doelman", lacht Bronn. "Als ik mag kiezen, speel ik liefst centraal achterin. Verdedigende middenvelder is wat te ingewikkeld - ik kan niet concurreren met de spelers die we hebben - en op de flank blijft toch wat buiten mijn comfortzone."

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.