Jonathan David stuurt aan op transfer: “Bundesliga zou ideale competitie zijn”

Photo News
‘Een van Europa’s meest gewilde spelers’. Zo omschrijft Sky Sports AA Gent-goudhaantje Jonathan David. In een interview met het Britse medium geeft de 20-jarige aanvaller zelf aan dat het tijd is voor een stap hogerop. “De Bundesliga zou ideaal zijn.”

De prestaties van Jonathan David in het afgelopen seizoen zijn ook de internationale pers niet ontgaan. Begin deze maand vernoemde The New York Times hem nog, nu wijdt Sky Sports een volledig artikel aan de Jonge Canadees. Dat mag echter niet verbazen. David werd gedeeld topschutter en scoorde dit seizoen over alle competities heen 23 keer in 40 matchen. Tel daar nog eens tien assists bij en u beseft: David was dit jaar van levensbelang voor een sterk AA Gent. Of de Buffalo’s hun sterkhouder nog lang zullen kunnen houden, is nog maar de vraag. De buitenlandse interesse is groot. Porto, Ajax, Lyon, Arsenal en Everton hebben David op hun lijstje staan, ook Dortmund, ­Leverkusen, Manchester United en Inter Milaan sturen regelmatig scouts naar de Ghelamco Arena.

Ik had nooit durven dromen dat grote clubs zo snel interesse zouden tonen in mij

Jonathan David

Gent-manager Michel Louwagie liet eerder al optekenen dat ze de Canadese aanvaller ook volgend seizoen in hun rangen willen. Afgelopen winter stonden de clubs in de rij voor David, maar Gent gaf niet toe. “Uiteraard laten we zo’n speler niet gaan voor 25 miljoen”, aldus Louwagie toen. 

David op training, met respect voor de social distancing regels.
BELGA David op training, met respect voor de social distancing regels.

“Gent wilde vorig jaar dat David de club trouw bleef om zijn volledig potentieel te tonen. Dat heeft hij gedaan. Hij is klaar voor de volgende stap”, stuurde zijn makelaar Nick Mavromaras in februari aan op een transfer. En ook David zelf geeft nu aan dat hij, na bijna twee jaar in de Gentse A-kern, “klaar is voor een stap hogerop”. 

“Ik had nooit durven dromen dat grote clubs zo snel interesse zouden tonen in mij", vertelt David aan Sky Sports. “Het is overdonderend. ‘Ik ben toch veel te jong om al voor zo’n clubs te spelen?’, dacht ik. Maar ik denk wel dat ik klaar ben voor de volgende stap. Het is tijd om naar een ploeg te gaan waar ik progressie kan blijven maken. Welke competitie het best bij me zou passen? De Bundesliga. Die valt wat te vergelijken met de Belgische competitie op vlak van tempo en het fysieke spel, maar uiteraard ligt de kwaliteit in Duitsland veel hoger. Er is meer concurrentie.” 

Alphonso Davies

De Bundesliga dus, als het van David afhangt. Dan valt de naam van leeftijds- en landgenoot Alphonso Davies - megatalent van Bayern - al snel. “We hebben nog niet gesproken over de Duitse competitie”, glimlacht David. “Maar Alphonso heeft wel het pad geëffend voor jongens als ik. Hij toont dat alles mogelijk is, zolang je maar hard blijft werken.”

Lees ook:

AA Gent legde al recordbod naast zich neer voor goudhaantje David: “25 miljoen? Daar laten we hem niet voor gaan” (+)

Het sprookje van Bayern-sensatie Alphonso Davies (19), die in vluchtelingenkamp geboren werd: “Elke dag helse klus om in leven te blijven”

Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Van de Walle

  Gaat een wereldtopper worden!

 • Marcel Bontinck

  Zo snel mogelijk verkopen,voor dat geld koop je er zo 5 andere.

 • Chris Marien

  Die gasten willen altijd maar weg , leer eens content te zijn . Krijgen veel geld en spelen voetbal , das nog iets heel anders dan dat je elke dag moet gaan werken

 • kristof de keyser

  Heb hem bezig gezien tegen Moeskroen thuis en heeft me niet bekoord.80 minuten nie gezien maar toch 2 doelpunten.heeft blijkbaar een doelpunt nodig om wakker te schieten.hopelijk brengt hij het ver maar heb er mijn twijfels over