Exclusief voor abonnees

Ivan De Witte strijkt met jeugdig enthousiasme in Spanje neer: “Nog één aanvaller erbij en ik geef ons 9 op 10"

Ivan De Witte.
BELGA Ivan De Witte.
Ivan De Witte werd gisterochtend in Spanje door de spelers en de trainersstaf van AA Gent verwelkomd als één van hen. Aan de rand van het oefenveld zagen we taferelen van mensen die samen uit zijn op succes.

Ivan De Witte is er 71, maar het enthousiasme waarmee de voorzitter van AA Gent gisterochtend neerstreek in Oliva, was jeugdig aanstekelijk. Een schouderklopje links, een gesprekje met een speler rechts: een voorzitter als deel van het team. “Ik ben om 4 uur opgestaan om even over te komen en de pols van de club te voelen”, vertelt De Witte. “Je spreekt over mijn leeftijd, maar dat vind ik een heel relatief begrip. Mensen nemen ook op latere leeftijden grote verantwoordelijkheden op. Winston Churchill was 66 toen hij nog een gigantische verantwoordelijkheid nam in de Tweede Wereldoorlog.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luc teirlynck

    Laat ons de rug rechten Gentenaars na regen komt zonneschijn, Forza buffalo

  • Eddy Vervaet

    Gent is het aan zichzelf verplicht om PO1 te halen en de beker te winnen.Laat A’lecht maar gerust komen!

  • didier de coster

    mijn buikgevoel zegt gewoon dat aagent een goede speler heeft aangetrokken in onze voorheen erg zwakke voorlijn , met name sorloth , ik zou zeggen ; welkom anderlecht volgende week , écht welkom mannekes ; cobw