Exclusief voor abonnees

Ivan De Witte & Michel Louwagie bijten van zich af: “Gent is nog altijd een topclub”

Ivan De Witte en Michel Louwagie in de Ghelamco Arena.
Florian Van Eenoo photonews Ivan De Witte en Michel Louwagie in de Ghelamco Arena.
Ivan De Witte (71) en ­Michel Louwagie (63) hebben de voorbije maanden flink in de wind gestaan, maar op de ­laatste speeldag van de play-offs ligt er zondag tegen Anderlecht nog een mogelijke weg naar Europa open. Het sterke duo van AA Gent zet de puntjes op de i.

“Los van het feit dat we op Standard en Antwerp op het laatst punten pakten, hebben we ook twee keer een zeer goeie wedstrijd gespeeld, op het niveau van play-off 1", vindt Ivan De Witte. “Dat we het resultaat op het ­einde afdwongen, compenseert een beetje de wedstrijden waarin we met goed voetbal geen resultaat gehaald hebben. We stellen wel vast dat deze groep altijd bijzonder sterk reageert. Die reactie mag eigenlijk niet nodig zijn, omdat die drive telkens weer vanuit de groep zelf zou moeten komen. Je hebt wel een paar jongens die de groep aandrijven, maar in onze transferpolitiek moeten we toch uitkijken naar iemand die daar iets extra’s brengt.”

Louwagie: “Het belangrijkste is nu de match van zondag. De goal van Sørloth op Antwerp heeft voor een boost gezorgd, voor de spelers, voor de club, voor de supporters. Ik hoop dat iedereen het zondag ook zo zal beleven, zodat we een echte finale krijgen. De vijfde plaats, ­tégen Anderlecht: laat maar komen, we gaan ervoor.”

Wat sfeer zou kunnen helpen. Het is stil geworden in de Ghelamco Arena. Alsof je in de cinema zit.

Louwagie: “Ivan en ik hebben het op Antwerp nog tegen mekaar gezegd: de ambiance op de tribunes straalt af op de spelers. Ook Genk is op dat vlak enorm geëvolueerd. We willen daar voor volgend seizoen iets aan doen. De supporters hebben zich verenigd in Armada Ganda, ze hebben ons gevraagd om een sfeervak te creëren, waarin ze mogen recht­staan.”

Florian Van Eenoo photonews

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean pierre Tibermont

  Kennen ze bij Gent wel de betekenis van het woord topclub...???

 • Marcel De Maesschalck

  Wat een mop. Gent is nooit een topclub geweest. Trouwens wat zijn de criteria om als topclub door het leven te gaan. En Eddy, vraag eens aan de klanten van de Optima-bank waar hun geld naartoe is. Bank failliet en ineens staat dat stadion daar. Daar heb ik serieuze vragen bij.

 • marc van de poel

  Gent is niet méér een topclub dan pakweg Antwerp of Standard. Ze lopen ietwat naast hun schoenen, dat wel.

 • Eddy Vervaet

  2 decennia geleden stond Gent op de rand van het faillissement.Ondertussen heeft het een nieuwe tempel,kampioen gespeeld,mooie CL campagne en elk jaar PO1.Een klein beetje respect is hier op zijn plaats.In mijn ogen is Gent een zeer degelijke subtopper die niet ver meer af is van de top...

 • Bruno Suykens

  In het land van de blinden (en sjoemelaars) is AA Gent een topclub.