HVH: "We zoeken enkel nog stylo voor nieuw contract"

Drie weken na de knotsgekke titelviering staat de nieuwe landskampioen alweer op het oefenveld. Vanmorgen blies coach Hein Vanhaezebrouck de voorbereiding van KAA Gent op het seizoen 2015-2016 alvast op gang. 'HVH' staat trouwens zeer dicht bij een contractverlenging, de onderhandelingen lopen gesmeerd. "We zoeken enkel nog een stylo", klonk het lachend.

Het werd een meer dan twee uur durende oefensessie die bijgewoond werd door heel wat Buffalo-fans. Kersvers hulpcoach Rudy Cossey nam meteen de training in handen. Keeperstrainer Francky Vandendriessche nam de doelmannen Matz Sels en Brian Vandenbussche apart. Ook fysiektrainer Stijn Matthys deed zijn duit in het zakje en hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck dirigeerde deze eerste training op zijn gekende wijze. "Als de start van de competitie vroeg valt, dan moeten wij ons als ploeg maar aanpassen", stelde Vanhaezebrouck, die dicht bij een nieuw en verbeterd contract staat. "We zoeken enkel nog een stylo", luidde het gekscherend.

"Of ik nog nieuwe aanwinsten verwacht? Misschien. Het belangrijkste voor mij is dat deze kern bijeen blijft. De huidige groep is volgens mij kwalitatief sterk genoeg om op meerdere fronten mee te strijden. Wij starten weer vanaf nul. Wij maken een eerste week rond waarin er in onze kern nog een aantal internationals ontbreken. Ik denk daarbij aan Moses Simon (ook Gershon, Neto, Hajradinovic ontbraken, red.). Vanaf volgende week staan we weer compleet en trekken wij op stage. Dit is nu een inloopweek met enkele testen."

"Deze groep heeft sinds vorig jaar wel serieuze stappen voorwaarts gezet. Die landstitel zal er natuurlijk voor zorgen dat de verwachtingen groot zullen zijn. Ergens is dat logisch. AA Gent behoort nu tot de topteams van België. Wij moeten nu zorgen dat we een blijver worden en dat we onze plaats in de top van het klassement kunnen handhaven. Play-off 1 spelen is dus een must, we willen opnieuw meestrijden voor de prijzen."

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA

Dejaegere: "Een lap op geven"
Ook Brecht Dejaegere, vorig seizoen een van de smaakmakers bij de Buffalo's, start gretig aan het nieuwe seizoen. "We weten dat we er dit jaar een lap gaan op geven. Een nieuw seizoen vat straks aan en wij gaan het daarin zo goed mogelijk proberen te doen", stelde Dejaegere. "We hebben nog zes weken voor de eerste competitiewedstrijd. Het worden zware weken, dat gaf de trainersstaf al mee. Nu wordt immers de basis van het komende seizoen gelegd. Zes weken voorbereiding vind ik ook niet te veel. Die heb je echt wel nodig en we hebben toch drie weken vakantie achter de rug. Op 16 juli moeten we er trouwens al staan, want dan spelen we de SuperCup tegen Club Brugge. De competitie volgt een week later."

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Stormloop voor oefenwedstrijden
Woensdag zijn de Buffalo's te gast bij de nieuwe fusieclub "RFC" Wetteren, in het stadion van het voormalige Standaard Wetteren. Daar worden meer dan tweeduizend blauw-witte fans verwacht. In het sportcentrum Moerkensheide van JV De Pinte wordt het komende vrijdag vechten voor een plaatsje en voor de trip naar het naar bevordering gepromoveerde SC Dikkelvenne zijn alle 1500 beschikbare kaarten reeds aan de man gebracht. Iedereen Buffalo: de hype blijft aanhouden.

Overigens is er maar één opvallend verschil in de opbouw naar de competitie toe die Hein Vanhaezebrouck nu hanteert in vergelijking met vorig seizoen. Toen vertrokken de Buffalo's daags na de eerste training al op teambuildingstage naar Jupille. Nu spelen ze eerst drie oefenwedstrijden vooraleer naar de Ardennen af te zakken. "Maar dat heeft alles te maken met het feit dat onze coach absoluut Simon en Gershon op die stageweek bij de groep wil hebben", verklaart Gilbert De Groote, de nestor van de Gentse scoutingscel.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA