Ga naar de mobiele website
^ Top

Herbeleef hoe Gent tegen Mechelen poort van play-off 1 openbeukte

BELGA
AA Gent
GNT
AA Gent GNT
3
0
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
GNT
KVM
  • Ghelamco Arena (14u30)
  • Ref: Sebastien Delferière
  • Gent zonder Neto maar met Dejaegere en Asare
  • Ferrera: "PO1 halen zou mijn strafste stunt zijn"
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Gele kaart voor Jules Van Cleemput
Doelpunt voor AA Gent
Doelpunt voor AA Gent
Doelpunt voor AA Gent

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
substitution

Spelerswissel

Thibault de Smet komt in de plaats van Nana Asare


Prima schot Van Cleemput
De jonge Van Cleemput krijgt wat ruimte en hij gaat meteen zijn kans. Kalinic moet weer aan het werk en slaat de bal van onder de dwarsligger.


Kalinic redt
Kalinic moet nog een keertje aan de bak wanneer Matthys uithaalt. De Kroaat duwt de bal in hoekschop, maar die levert niks op voor de bezoekers.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Kalifa Coulibaly komt in de plaats van Jérémy Perbet


substitution

Spelerswissel

Rabiu Ibrahim komt in de plaats van Brecht Dejaegere


Simon flitst
Wat ziet die arme Van Cleemput sterretjes tegen Moses Simon, zeg. De Nigeriaan heeft er zin in en loopt de 19-jarige rechtsachter keer op keer voorbij alsof die er niet staat. Goals komen er voorlopig niet verder uit zijn rushes.


substitution

Spelerswissel

Ighodaro Christian Osaguona komt in de plaats van Glenn Claes


Toch nog eens Mechelen
Mechelen dringt eindelijk toch wat aan. Bjelica mist zijn schot volledig, maar via Matthys kan Rits nog gevaarlijk worden. Kalinic zit er echter goed bij.

yellow_card

Gele kaart voor Jules Van Cleemput

Gele kaart Jules Van Cleemput

Perbet mist!
Simon dribbelt als vanouds en hij schotelt Perbet zijn tweede van de middag voor, maar de spits besluit van dichtbij naast. Hier hebben we hem al beter mee zien doen...


Scherp Gent
De wedstrijd is gespeeld, zo kunnen we wel stellen. Gent is op elk vlak scherper en vinniger dan Mechelen, dat dus naast een ticket voor play-off 1 dreigt te grijpen.


substitution

Spelerswissel

Yohan Croizet komt in de plaats van Zeljko Filipovic

goal

Doelpunt voor AA Gent

GOAL!! 3-0 Samuel Kalu!!
Binnen de halve minuut kijkt Mechelen al tegen de 3-0 aan! Na een heerlijke actie van alweer Kubo kan Simon voorzetten. Perbet beroert de bal nog eventjes en aan de tweede paal kan Kalu moederziel alleen raak knallen: 3-0, over en uit!

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

goal

Doelpunt voor AA Gent

GOAL!! 2-0 Yuya Kubo!!
Het ziet er plots heel erg goed uit voor AA Gent! Kubo krijgt de bal in het middenveld, waarna de Japanner aan het lopen gaat. Bij Mechelen kijkt iedereen naar mekaar en de Japanner mag tussen een man of vier toch zijn gangetje gaan, om uiteindelijk de 0-2 tegen de touwen te schieten. Gent op rozen!

BELGA

De Witte over
Toch een reactie van Malinwa. Matthys schildert een hoekschop op het hoofd van De Witte, maar die kopt over. Aan de overzijde kan Simon net niet bij een voorzet van Kalou.


substitution

Spelerswissel

Jules Van Cleemput komt in de plaats van Laurens Paulussen
Paulussen kan niet meer verder, hij wordt vervangen door de 19-jarige Van Cleemput.

goal

Doelpunt voor AA Gent

GOAL!! 1-0 Jérémy Perbet!!
Daar is, uit het niks, toch de 1-0 voor AA Gent! Dejaegere stuurt Simon het straatje in en die lepelt de opener op het hoofd van Perbet, die de bal maar in het lege doel te droppen heeft: 1-0! Iets zegt ons dat ze bij Mechelen voortaan niet meer zo snel zullen gaan liggen...

BELGA
BELGA
BELGA

Bij Gent worden ze haast dol door de manier waarop de Mechelaars telkens bij het minste gaan liggen. Delferière heeft het niet onder de markt.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart William Troost-Ekong


Stug KVM
Gent krijgt maar geen kans bijeen gevoetbald tegen een prima georganiseerd KV Mechelen. Esiti probeert het dan maar een keertje van heel erg ver, een poging waar Coosemans niet de minste moeite mee heeft. De thuisploeg zal uit een andere vatje moeten tappen...


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Nicolas Verdier


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Glenn Claes


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Jérémy Perbet


Prima save Kalinic!
Kalinic moet een eerste keer vol aan de bak! Na een vrije trap krijgen ze bij Gent de bal niet weggewerkt, en via Matthys komt Cocalic in stelling. Die haalt meteen uit, maar ziet zijn schot prima gestopt worden door Kalinic. Gent ontsnapt aan de achterstand!


Matthys naast, Gent claimt penalty
Eindelijk toch wat animo! Eerst schiet Matthys een vrije trap niet zo ver naast de kooi van Kalinic, nadien claimt Gent aan de overzijde een penalty nadat Foket de bal tegen de arm van De Witte had geschoten. Onvrijwillig, oordeelt Delferière terecht, dus geen strafschop.

BELGA

Mechelen rekt (nu al) tijd
Nog iets wat we kunnen concluderen na goed een kwartier spelen: Mechelen is niet gekomen om er een wedstrijd van te maken. Bij het minste contact gaan ze resoluut liggen bij de bezoekers, tot grote ergernis van al wat blauw en wit is.


Mechelen heeft het onder controle
Mechelen is best tevreden met de huidige gang van zaken in de Ghelamco Arena. Bij Gent is er weinig beweging en telkens als ze proberen te voetballen, worden ze kort op de huid gezeten door de Mechelaars. Het zal anders moeten, willen de Buffalo's dat felbegeerde ticket voor play-off 1 in de wacht slepen.


Gezapig begin
Kansen kregen we nog niet tot dusver, maar het plannetje van Ferrera is wel duidelijk: Dejaegere en Esiti, de jongens die voor de opbouw moeten zorgen bij Gent, worden van kortbij geschaduwd door Vanlerberghe en Rits.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Delferière heeft de partij op gang gefloten en de thuisaanhang gaat meteen vol achter de Buffalo's staan. Klaren de jongens van Vanhaezebrouck de klus?


OPSTELLINGEN:
AA Gent: Kalinic, Gigot, Troost-Ekong, Asare, Moses Simon, Esiti, Dejaegere, Foket, Kalou, Perbet, Kubo

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, De Witte, Cocalic, Bjelica, Rits, Vanlerberghe, Filipovic, Claes, Matthys, Verdier

Dit zijn de 22 die binnen een uurtje starten aan de allesbeslissende wedstrijd om een ticket voor play-off 1. Vanhaezebrouck kiest voor Troost-Ekong in de verdediging en voor Perbet als diepste man, terwijl er in de 11 van Ferrera geen plaats is voor Croizet. Ook Uros Vitas, ex-AA Gent nota bene, moet verstek geven wegens problemen aan de knie.

BELGA

voorbeschouwing

Dé blikvanger van de laatste speeldag van de reguliere competitie is natuurlijk AA Gent-KV Mechelen. Mechelen heeft genoeg aan een gelijkspel om dat felbegeerde ticket voor play-off 1 binnen te halen, terwijl Gent (normaliter) moet winnen. Vanhaezebrouck hoopt tegen KVM enkele spelers te recupereren: "Het enige wat ik kan zeggen is dat Neto zeker niét speelt." Dejaegere en Asare zullen zo goed als zeker aan de aftrap staan, Milicevic is een groot twijfelgeval.

"Hier hebben we maandenlang voor gevochten", aldus Yannick Ferrera op de laatste persconferentie voor het moment van de waarheid. De jonge coach moet het in de Ghelamco Arena wel zien te rooien zonder Kolovos en El Messaoudi. "Het is aan ons om het nu ook af te werken. Ik zie geen extra nervositeit bij de spelers. Voor mijn hart was het beter dat we het vroeger hadden afgemaakt. Langs de andere kant: à vaincre sans péril, on triomphe sans gloire. Als het niet moeilijk is, ken je niet dezelfde emotie."

Wie triomfeert na de kraker in de Ghelamco Arena? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!

Meer over


Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug