Hein vermoedt complot: "Stel me grote vragen bij feestende Portugezen"

"Fonseca, coach van Shakhtar, heeft een verleden bij Braga"

AA Gent speelde vanavond 2-2 gelijk tegen Braga en blijft zo in de running voor overwintering in de Europa League, maar volgens Hein Vanhaezebrouck ziet het er toch niet zo rooskleurig uit. Hij zei na de wedstrijd openlijk dat hij een complot vermoedt tussen Braga en Shakhtar, die in de laatste partij nog tegen mekaar spelen. "Als ik zie hoe 'happy' de Portugezen hier na de match waren, dan stel ik me daar vragen bij."

"Ik ben heel verrast door het feit dat Braga na de wedstrijd zo blij was met het gelijkspel, wetende dat wij op de laatste speeldag nog naar Konyaspor moeten, de laatste in de poule", aldus Hein. "Zij moeten tegen het onklopbare Shakhtar spelen, dat vanavond weer met 4-0 wint. Als ik dan zie dat die Portugezen hier feesten alsof ze gekwalificeerd zijn, dan stel ik me daar vragen bij. Ik weet dat de coach van Shakhtar de ex-coach van Braga is..."  

Een complot dus, waarbij Braga en Shakhtar het op een akkoordje gooien. Hein windt er geen doekjes om: "Ik vind het heel raar. Als ik in de situatie van Braga zat, zou ik niet blij zijn met de uitslag van vanavond en vrezen dat het niet genoeg zal zijn. Terwijl ze mij absoluut niet dat gevoel geven", gaat de Gent-coach door. "Ik heb ze zien vieren alsof dit al de laatste speeldag was. Ik weet wel dat we absoluut moeten winnen in Turkije en dat dat niet evident mag zijn. Toch: als ik kijk naar de kwaliteiten van Shakhtar, dan is het zeker nog niet voorbij voor ons. Maar de reacties van de Portugezen na de match doen mij iets anders vermoeden."

Photo News

Brecht Dejaegere hoopt op professionalisme bij Shakhtar Donetsk

"Als je de wedstrijd bekeken hebt, weet je dat wij er alles aan gedaan hebben om te winnen en dat Braga naar hier gekomen was om een gelijkspel uit de brand te slepen", stelde Brecht Dejaegere, die pas diep in de tweede helft mocht invallen. "Ik had natuurlijk liever gestart, maar daar oordeelde de coach anders over. Ik werd hierover niet geïnterpelleerd, dat hoeft ook niet. De trainer is baas, al weet je dat elke speler liever niet op de bank zit. Wat de match betreft hebben wij te veel geschenken uitgedeeld. Dat was trouwens niet de eerste keer in de Europa League dat we dat doen. Jammer. We maken twee mooie doelpunten, dat bleek dus niet genoeg. Wij willen echter verder doen in de Europa League. We hebben spijtig genoeg ons lot niet meer in eigen handen. Ik hoop dat Donetsk professioneel blijft en doet wat in de lijn der verwachtingen ligt, winnen tegen Braga."

Spits Kalifa Coulibaly zorgde met een enig mooie omhaal voor de eerste Gentse treffer. "Wij hebben heel de wedstrijd gedomineerd maar dat is er qua doelpunten niet echt uitgekomen. Ik ben natuurlijk wel blij met mijn prachtige goal. Ik kon de bal eerst op de borst nemen en dan pakte ik uit met die omhaal. De ploeg en ikzelf blijven heel optimistisch. We zijn toch nog niet helemaal uitgeschakeld. Het kan nog dat wij Europees overwinteren. Winnen we op Konyaspor en trekt Donetsk de lijn verder door dan is het zover." 

Photo News