Gent klopt Lokeren in Oost-Vlaamse derby

De Buffalo's vieren na de behaalde overwinning
BELGA De Buffalo's vieren na de behaalde overwinning
In het Jules Ottenstadion namen streekgenoten Gent en Lokeren het vandaag tegen elkaar op. De Waaslanders namen een droomstart, maar kenden daarna heel wat pech in de afwerking. Gent, dat nochtans meer dan zeventig minuten met tien moest spelen, kon uiteindelijk toch de drie punten thuis houden. Het werd 2-1, door deze overwinning klimt Gent voorlopig naar een gedeelde tweede plaats in de stand. Lokeren blijft vijfde.

Lokeren nam een droomstart tegen de Buffalo's. Na nog geen twee minuten kopte verdediger Jérémy Taravel een hoekschop in doel. Gent herstelde daarna zachtjes aan het evenwicht, maar kon nog geen gevaar creëren. Na nog geen 20 minuten kreeg Kola dan een rode kaart gepresenteerd. De Zambiaanse spits, die verrassend in de basis stond bij de Buffalo's, werd terecht uitgesloten na een gevaarlijke tackle op De Bock.

Strafschop
Toch was het Gent dat met tienen het spel bepaalde. Op het half uur werd uitblinker Van Der Bruggen neergehaald in de zestien, strafschop was het terchte gevolg. Thijs bleef kalm en trapte de gelijkmaker tegen de netten. 1-1 was meteen ook de ruststand.

Lokeren kwam veel gretiger uit de kleedkamers. Maar net op het moment dat ze de wedstrijd in handen namen, kwam Gent op voorsprong. Na een mooi opgezette aanval trapte Brüls de bal overhoeks in doel: 2-1 voor de Buffalo's.

4 keer op het doelhout
Ondanks de mentale opdoffer, bleef Lokeren de betere ploeg. De Waaslanders kenden echter heel wat pech in de afwerking. Eerste trof de Zuid-Afrikaan Patosi de lat, vijf minuten later devieerde Thijs de bal bijna in eigen doel. Ook nu eindigde de bal op de dwarsligger.

Dosis pech wel gehad voor de Waaslanders, zou je zo denken. Maar niets was minder waar. Ook de sterk ingevallen Mokulu en aanvoerder Overmeire zagen hun poging uiteenspatten op het doelhout. Daarna was het vat af bij de Waaslanders. Gent controleerde de match rustig uit en kon dus, met de nodige portie geluk, de drie punten thuis houden.

Thijs scoorde vanop de stip
PHOTO_NEWS Thijs scoorde vanop de stip
Achteraf was de ontchoogeling uiteraard groot bij Lokeren
PHOTO_NEWS Achteraf was de ontchoogeling uiteraard groot bij Lokeren


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00