Dejaegere: "Mijn dijen zijn breder". Verstraete: "Je kont ook"

Florian Van Eenoo photonews
Zoek niet naar de 7 verschillen - je zal ze toch niet vinden. Birger Verstraete (23) en Brecht Dejaegere (25) zijn 'brothers in arms'. En zeggen dat ze elkaar tot voor kort nog een "snob" en een "loser" vonden. "'Doe maar een coupe-Dejaegere', zei ik onlangs tegen Brechts kapper - 't zag er nog zo slecht niet uit."

Vissen, mannen... Mijn opa Noël viste, de laatste 15 jaar van zijn leven.

Dejaegere: (lacht) "Tot een maand geleden had ik nog nooit gevist. Maar omdat ik me afvroeg of er effectief vissen zaten in mijn vijver thuis - ik zag dikwijls een reiger - heb ik het eens geprobeerd. Ik had al snel beet. (enthousiast) Ik wist niet wat ik zag."

Verstraete: "Ik heb een tijdje gedacht dat er maar één vis in die vijver zat en jij hem dagelijks tien keer ving. (lachje) 'Wat een slecht leven heeft die vis, zeg', meende ik."

Florian Van Eenoo photonews

Klopt het dat jullie na de topper tegen Anderlecht nog naar Oostende tegen Charleroi zijn gaan kijken?

Dejaegere: (knipoogt) "Scouten, hé."

Verstraete: "Ik zie alle wedstrijden van KVO. Alleen spijtig van die nieuwe tribune. (grijnst) Dat had Coucke niet mogen doen."

Dejaegere: "Birger heeft nu geen zon meer. (lacht) Hij woont echt vlák aan het stadion van Oostende."

Verstraete: "Vroeger kon ik de tweede helft vanuit mijn zetel bekijken, als het te koud was. Nu niet meer. (lacht) Doordat ik zo dicht bij het stadion woon, zijn we zondag bij me thuis nog snel een andere broek gaan halen voor Brecht - hij had nog zijn kostuum aan."

Jullie hebben dezelfde maten?
Dejaegere: "Pas op, mijn dijen zijn iets breder dan de zijne."

Verstraete: (lacht) "En je kont is ook dikker."

Aan humor ontbreekt het de twee duidelijk niet. Of Dejaegere en Verstraete mekaar als concurrenten zien, ondekt u in het volledige dubbelinterview op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.

Florian Van Eenoo photonews
Florian Van Eenoo photonews
Florian Van Eenoo photonews