AA Gent vecht schorsing Coulibaly aan

AA Gent gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) om Kalifa Coulibaly voor twee speeldagen te schorsen. Dat melden de Buffalo's vandaag. Omdat de beroepsprocedure opschortend werkt, kan AA Gent morgenavond op de negende speeldag in play-off 1 bij KV Oostende rekenen op zijn Malinese spits.

In de met 1-4 verloren thuiswedstrijd tegen Club Brugge op de zevende speeldag in PO1 plantte Coulibaly zijn studs op de knie van Brugge-doelman Butelle. De Malinese aanvaller van AA Gent kreeg geel van scheidsrechter Delferière, maar werd door de tussenkomst van de Reviewcommissie alsnog voor de Geschillencommissie gedaagd. Die legde hem dinsdag 800 euro boete en twee speeldagen schorsing op, waardoor AA Gent geen beroep zou kunnen doen op Coulibaly in de cruciale play-offwedstrijden op verplaatsing bij KV Oostende (19 mei) en thuis tegen KRC Genk (22 mei). De Buffalo's pleitten ter zitting voor één speeldag schorsing of een voorwaardelijke sanctie en tekenen beroep aan. Vrijdag verschijnen de Gentenaars met Coulibaly voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Het vonnis in tweede aanleg geldt pas vanaf het komende weekend, waardoor Coulibaly op Schiervelde tegen de "Kustboys" niet geschorst is.

De Buffalo's hebben met de derde plaats voorlopig een ticket voor Europees voetbal beet, maar KRC Genk en KV Oostende volgen op respectievelijk twee en drie punten. KV Oostende zal zonder doelman Didier Ovono punten moeten rapen tegen AA Gent.

BELGA
Photo News