AA Gent stelt Thorup voor als nieuwe trainer: "Ambitieuze coach voor een ambitieuze club"

BELGA
AA Gent heeft Jess Thorup voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. De 48-jarige Deen komt over van de Deense kampioen FC Midtjylland en tekende in de Ghelamco Arena een overeenkomst tot medio 2021. Hij volgt bij Gent de ontslagen Yves Vanderhaeghe op.

"Ik ben heel blij hier te zijn", opende een zichtbaar gelukkige Thorup. "Dit is een enorm leuke uitdaging voor mij. AA Gent is een club die elk jaar voor de prijzen wil spelen en zo ben ik als coach ook. Ambitieus is het juiste woord. Na mijn successen in Denemarken bij Midtjylland was ik toe aan een nieuwe stap. Als coach sta ik voor offensief voetbal, maar altijd met het doel te winnen. Pin me dus niet vast op één spelsysteem, ik kan mijn ploeg op verschillende manieren laten voetballen. Alles hangt af van het spelersmateriaal. Aan de hand van de spelersgroep pas ik mijn systeem aan. Dat is mijn manier van werken." (lees onder de foto verder)

BELGA

Staf blijft

Op de vraag of Thorup ook assistenten uit Denemarken zal meebrengen, antwoordde hij negatief. "Ik zal werken met de huidige staf, allemaal mensen die de club beter dan mij kennen en mij kunnen inwerken. Ik heb al enkele matchen van Gent gezien. Daarin is een goed team te zien, met als grootste manco een gebrek aan vertrouwen."

Thorup had bij Midtjylland nog een contract, waardoor Gent een afkoopsom moest betalen voor de Deense succescoach. Thorup behaalde vorig seizoen met FC Midtjylland de Deense landstitel. Na twaalf speeldagen in het nieuwe seizoen stonden Thorup en Midtjylland opnieuw op kop. Eerder was hij ook actief als coach bij Esbjerg en bondscoach van de Deense nationale elftallen onder 20 en 21 jaar.

BELGA

De Witte: "Europees voetbal zeker nog haalbaar"

Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, toonde zich tevreden met de aanstelling van Jess Thorup als opvolger van Yves Vanderhaeghe. Thorup is een coach die staat voor aanvallend voetbal, net zoals De Witte het graag ziet. De voorzitter erkende dat het team momenteel door een moeilijke periode gaat.

"De nieuwe trainer en ikzelf hebben dezelfde denkwijze over voetbal", opende De Witte. "We hebben gisterenavond (dinsdag, red) een lang gesprek gevoerd over voetbal en over onze toekomst. En de conclusie daarvan was zeer positief. Het klikt. Dat gevoel wilde ik hebben en daarom hebben we deze trainer vastgelegd. Het financiële aspect was nooit een thema, dat is pas aan het einde van de gesprekken aan bod gekomen."

De Witte ging nadien verder in op de ambities van de club, dit seizoen en de jaren erna. "We hebben onze nieuwe coach duidelijk gemaakt dat we als club zeer ambitieus zijn. Op dit moment hebben we een moeilijke periode, maar we willen dit seizoen nog absoluut Europees voetbal halen. Daar heb ik het volste vertrouwen in. Voor de seizoenen daarna ligt de lat hoger. We willen heel graag nog eens kampioen worden. Thorup heeft een contract voor drie jaar gekregen, in die tijd moet hij een team kunnen smeden."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier vandevyver

  hopelijk aangeworven zonder makelaar, want anders zal zijn verblijf van korte duur kunnen zijn.

 • didier de coster

  a propos ; sollied was ook eerder onbekend ooit in belgie toen hij bij aagent kwam , later ging brugge ermee lopen , dus geef die kerel toch het voordeel van de twijfel, ze hebben hier al commentaar en ze kennen die man niet eens, eerder van die gasten die nie veel thuis te vertellen hebben ; cobw

 • didier de coster

  ja rik , als er in brugge ooit , lees ooit , een nieuw stadion komt, wat denk je dan , zal alles eerlijk verlopen , we zijn een groter maffia land dan sicilie op alle gebied, en voor de rest zet je hier steeds eerlijke commentaar neer, ge zijt ne kenner van het eerste uur zoals ik die al 44 jaar alle weken naar aagent ga, in weer en wind, gelijk marc ledure naar brugge , respect voor zo mensen , hopelijk valt geval leko nog mee, maar kwee niet , ze houden hem nu wa te lang vast

 • rik cappelle

  Didier over die urinegeur kunt ge soms gelijk hebben maar over jullie trouwe aanhang die reeds met 30% verminderd is en vooral over jullie clean imago gaan we het maar niet hebben zekers sedert de bouw van jullie illegaal frituurke ? Een beetje serieus en eerlijk blijven hé !!!

 • Yvs Bramslecht

  Nog nooit gehoord van die kerel. Dus een hoogvlieger zal het zeker niet zijn. Waarschijnlijk in Gent terechtgekomen door bemiddeling van een of andere goed boerende makelaar, hoe kan het ook anders in België...