AA Gent stelt nieuwe trainer voor: Yves Vanderhaeghe

belga
Zijn assistent wilde hij niet worden, zijn opvolger wél. Yves Vanderhaeghe (47) bedankte voor de rol als T2 van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht, omdat hij... de nieuwe trainer van AA Gent wordt. De Buffalo's maakten om 16u15 op een persconferentie hun kersverse coach bekend. De 47-jarige Vanderhaeghe zette zijn handtekening onder een contract tot 30 juni 2019.

Het liefst van al had Hein zijn gewezen assistent meegenomen naar het Astridpark - de twee werkten vijf jaar succesvol samen bij KV Kortrijk. Vanderhaeghe (ex-Anderlecht) overwoog het aanbod. "Ik was verrast dat hij dat deed", aldus Vanhaezebrouck. "Nu, als het niet met Hein Vanhaezebrouck en in Anderlecht was geweest, zou hij dat wellicht nooit gedaan hebben."

Geen reünie tussen HVH en YVDH, zoals hier in Anderlecht op de bank van Kortrijk.
photo_news Geen reünie tussen HVH en YVDH, zoals hier in Anderlecht op de bank van Kortrijk.

Finaal bedankte Vanderhaeghe evenwel vriendelijk. "Bepaalde clubs hebben al contacten gelegd. Dus ik neem aan dat hij zit te wachten op een nieuwe kans als T1", vermoedde Vanhaezebrouck. Vanderhaeghe, die als T2 bij paars-wit financieel serieus had moeten inleveren, is té ambitieus om de komende jaren weer in de schaduw van Vanhaezebrouck te werken. De interesse van AA Gent - naast de vergeefse poging van KV Kortrijk - kwam op het juiste moment, want je zegt niet zomaar 'neen' tegen Anderlecht (en Hein). Die interesse mondde inmiddels al uit in een overeenkomst. Deze namiddag stellen de Buffalo's YVDH voor als hun nieuwe coach.

Paulo Sousa haakte af

Het moet gezegd: AA Gent was oorspronkelijk niet van plan om de Belgische trainersmarkt op te trekken. Vandaar de gesprekken, eind vorige week, met de Portugees Paulo Sousa, die als speler twee keer de Champions League won - met Juventus en Dortmund. Sousa maakte vijf jaar geleden een eerste keer indruk op het Gentse bestuur, toen hij met Videoton de Buffalo's uitschakelde in de voorronde van de Europa League. De gewezen coach van Maccabi Tel Aviv, FC Basel en Fiorentina wees Gent uiteindelijk af.

'Hein is Elvis niet'. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert weet dat niemand op Anderlecht kan leven van de liefde alleen. Lees het verhaal op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu gratis vier weken lang.

Paulo Sousa.
getty Paulo Sousa.
belga71 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sjeik

  Ben in de enige die vind dat Yves VDH door de mand gevallen is als trainer? Hij is niet bekwaam om een subtopper zoals Gent te coachen....

 • Yfjr

  Ik denk dat AA GENT de enige juiste beslissing genomen heeft!,een joviale nuchtere man zonder grillen en met respect voor zijn spelers !succes Yves!!.

 • jan jan

  Eerste woorden van Yves in Gent, al sinds jongs af aan ben ik supporter van AA Gent ik ging naar school met een wit blauwe sjaal en nu ben ik trainer van de grootste club van Belgie. Het gaat U goed Yves en succes in Gent.

 • Luc Goeminne

  Yves verdiend een eerlijke kans. Wat moet hij nog bewijzen? Met Oostende de POI halen vond ik al een huzaren stukje. Bij AAGent is meer talent dan bij Oostende en hij hoeft enkel zijn systeem van spelen aan de groep weten over te brengen. Hein heeft daar heel mooi werk geleverd maar de mayonaise pakte niet meer, zeg maar een jaar teveel. Succes Yves!!!!

 • j hm

  Probleem voor Yves is dat er een pak minder kwaliteit is dan enkele jaren geleden en Hein heeft er toen alles uitgehaald (geperst).