AA Gent houdt lijn met Thomas Kaminski toch nog open

Thomas Kaminski.
Photo News Thomas Kaminski.

AA Gent vertrok vanochtend op stage naar Oliva zonder Thomas Kaminski. De overgang van de 26-jarige doelman van KV Kortrijk leek in kannen en kruiken. Beide clubs waren het eens over de transferprijs van 2,5 miljoen euro, voor Kaminski zelf lag bij Gent een contract voor 4,5 jaar klaar. Maar vrijdag zorgden zijn fysieke en medische tests voor een kink in de kabel. Op de test ‘sprongkracht’ haalde Kaminski een dramatisch resultaat, terwijl springen uiteraard een essentieel onderdeel is van het keepersvak.

AA Gent besliste om Kaminski niet mee te nemen op stage, maar het houdt toch nog een lijn met de doelman van KV Kortrijk open. Kaminski kampte in het begin van het seizoen met een voetblessure en mogelijk heeft zijn falen op de sprongtest daarmee te maken. Het enige commentaar dat AA Gent na overleg met Michel Louwagie bij monde van directeur communicatie Patrick Lips voorlopig kwijt wil, luidt als volgt: “Er is op dit moment geen deal, verder onthouden we ons van commentaar.” Een verklaring die erop wijst dat AA Gent nog onderzoekt of de niet geslaagde sprongtest te wijten is aan een tijdelijk, dan wel aan een permanent probleem. Gaat het slechts om een tijdelijk probleem, dan lijkt de overgang alsnog mogelijk. In het andere geval moet het Gentse bestuur beslissen of het nog een andere doelman aantrekt tijdens deze wintermercato. Moeskroen-doelman Butez blijft in dat geval een optie.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Brusseel

  Mr. Claeys, Foket is wel een heel slecht voorbeeld. Weet je dat de topscorer van Charleroi medisch werd afgekeurd bij zowel Zulte Waregem als Club Brugge ? De ene medische test is blijkbaar de andere niet. Trouwens Gent heeft in deze toch gelijk of niet ?

 • dirk claeys

  Ze hebben nublijkbaar een koekje van eigen deeg op te eten, gedenk verleden met Foket,,en alle andere die niet medisch in orde waren, daar geeft nieumand geld voor!

 • Raf Vertongen

  Als je hem al live aan het werk gezien hebt kon je toch al vaststellen dat zijn sprongkracht niet al te geweldig is. Ik vraag me af of de scouts van Gent er wel iets van kennen . Of is ie door een makelaar aangeboden?

 • Gillis Van Laethem

  Alleen zet van Louwagie om prijs te drukken , doe omhaling bij stansbestuur eventueel.

 • willy van dijck

  Ik vraag mij af waarom Gent goede spelers zoekt, als ze een goede ploeg hebben verkopen ze hun beste spelers.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00