AA Gent herbekijkt situatie na afspringen transfer Mitrovic: "Wisten dat er probleem was met zijn enkel"

Stefan Mitrovic.
BELGA Stefan Mitrovic.
AA Gent leek zich al rijk te mogen rekenen voor deze wintermercato, maar de transfer van 3,7 miljoen van Stefan Mitrovic naar Saint-Etienne sprong af op zijn medische testen. De Franse club ontdekte een enkelprobleem, waardoor het de financiële voorwaarden wijzigde. "Maar dat zag Mitrovic niet zitten", verklaart Michel Louwagie.

"De resultaten van de medische tests waar Stefan Mitrovic gedurende twee dagen onderworpen werd, laten AS Saint-Etienne niet toe om de transfer af te ronden. De club wenst hem een snel herstel toe." Met die mededeling officialiseerde AS Saint-Etienne in de late namiddag dat de transfer van de Servische verdediger niet doorgaat. Weg 3,7 miljoen.

Michel Louwagie reageert niet helemaal verrast op het afspringen van de transfer. "We wisten wel dat Stefan een klein probleem had met de enkel", zegt de manager van AA Gent, die vandaag neerstreek op het trainingskamp in Oliva. "Toen dat probleempje vastgesteld werd door Saint-Etienne, legden ze Mitrovic andere voorwaarden voor dan aanvankelijk was voorzien. Stefan zag die nieuwe voorwaarden niet zitten. Daar is de transfer dus op afgesprongen. Bovendien heeft de voorzitter van Saint-Etienne me gebeld en gezegd dat zij onmiddellijk inzetbare spelers nodig hebben." Intussen bevestigde de entourage van de verdediger dat de nieuwe voorwaarden van Saint-Etienne niet pasten bij een Servisch international. Met de last-minute wijzigingen kon Mitrovic onmogelijk akkoord gaan. 

Rosted

Het nieuws van het afspringen van de transfer kwam er op een moment dat de 23-jarige Noor Sigurd Rosted zijn medische tests had afgelegd en niets zijn afreis naar Oliva nog in de weg leek te staan. Voor de Noor lag in Spanje een contract van 3,5 jaar klaar. "We moeten nu rustig bekijken of Rosted komt, want dit is een nieuwe situatie. Of Mitrovic nu naar Oliva komt? We moeten eerst medisch zien wat we gaan doen en dan de situatie bekijken. Zoals ik al zei: dit is een nieuwe situatie. Het belangrijkste is nu dat Mitrovic geneest."

AA Gent lijkt een patent te krijgen op spelers die medisch afgekeurd worden, nadat eerder transfers van Foket naar Atalanta en van Neto naar Brighton & Hove afsprongen. "Dat is allemaal relatief", vindt Louwagie. "Foket speelt intussen opnieuw. Het zijn allemaal aparte gevallen. Foket was niet te voorzien, dit is anders."

Photo News
Photonews11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jenny charels

  Wat een afgang, affront en imagoschade voor AA Gent. Het is al de derde keer op 1 jaar tijd dat men probeert 'een speler met problemen' nog rap-rap van de hand te doen. Denken ze nu echt dat die andere ploegen even grote amateurs zijn als zij zelf ?. Elke club die nu nog een speler van AA Gent zal willen overnemen, gaat deze speler 10 keer binnenste buiten keren. Arm AA Gent. Ze dachten dat ze een grot club waren; maar bewijzen aan heel de wereld dat ze nog amateurs zijn.

 • stijn rogiers

  Gent krijgt de naam dat ze verkooen met verborgen gebreken. Eigen miserie aan een ander geven. Fairplay

 • frankie bressinck

  Als je van Gent iets koopt ben je beter op je hoede! Die staf medical daar zitten er meer naast dan goed is! Ze wisten dat Mitrovic gekwetst was maar lieten hem toch maar gaan testen bij St-Ettienne! Weg die 3,7 miljoen! Louwagie zal maar groen lachen!

 • Roger Dufour

  Een boemerang komt altijd terug en kan nadien pijn doen, ook in Gent .

 • Freddy De Wulf

  Iedereen heeft toch gezien dat Mitrovic de laatste matchen van de competitie gekwetst was aan de enkel. Een kwetsuur is een tijdelijk verschijnsel. Net als Neto en Foket trouwens. Dus wat is het probleem met het medisch kabinet ?