AA Gent haalt ‘chouchoutransfer’ Núrio en Arslanagic én wil David houden: “We moeten voorbereid zijn op de Champions League”

De Witte en Núrio.
Photo News De Witte en Núrio.
AA Gent heeft deze ochtend met Dino Arslanagic (27) en Núrio Fortuna (25) twee stevige defensieve versterkingen voorgesteld. De club wil daarmee niets aan het toeval overlaten met het oog op de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League, waarbij de eerste ronde in één match beslist wordt.

Voor Núrio werd zoals eerder gezegd het transferrecord - zes miljoen euro - gebroken, maar de clubleiding benadrukt dat het om een weloverwogen investering gaat. “Het is niet makkelijk om goeie linksbacks te vinden. Linksvoetige spelers zijn nu eenmaal dunner gezaaid dan rechtsvoetige”, aldus Michel Louwagie. “Iedereen is ook overtuigd van de kwaliteiten van Núrio, hij kwam met negentig procent van de stemmen naar voren als de best optie. Door alle specialisten is hij ook aangeduid als beste linksachter in onze competitie.”

“Hij is behoorlijk duur, maar we zijn zeker van ons stuk en we zijn blij dat we dit voor de voorzitter konden doen. Het is uw chouchoutransfer, nietwaar, Ivan”, gooide Louwagie er nog een kwinkslag tegenaan. Ivan De Witte milderde de debatten over de hoge transfersom. “Je moet die cijfers in hun context zien. We moeten niet het hele bedrag in september of oktober op tafel leggen, dat wordt gespreid over vele jaren. Er zijn ook spelers die voor wat minder geld de overstap maakten, dat zorgt voor evenwicht.”

Nurio Fortuna
Photo News Nurio Fortuna

Vier centrale verdedigers

Dino Arslanagic is één van die spelers, hij was immers einde contract bij Antwerp. “Als je onze ploeg bekeek, zaten we in het centrum van de verdediging te krap met drie centrale verdedigers. Een schorsing of een blessure konden zo een probleem vormen. Het is geen bevlieging, maar een overwogen keuze om een ploeg samen te stellen die bestand is tegen risicovolle gebeurtenissen, zeker wanneer je ook Europees actief bent. Dino wordt één van onze vier centrale verdedigers. Het is aan hem om te bewijzen dat hij zijn plaats waard is in een team dat zeer sterk bemand zal zijn”, gaf Louwagie mee.

Dino Arslanagic, voorgesteld bij AA Gent.
Photo News Dino Arslanagic, voorgesteld bij AA Gent.

David houden 

Het Europese luik is de belangrijkste bron van motivatie achter deze transfers. “We moeten voorbereid zijn op de kwalificaties voor de Champions League”, aldus De Witte. “Als je dat niet bent, doe je er beter niet aan mee. Het heeft geen zin om die kwalificatiematch met 5-0 te verliezen, dan sla je een mal figuur.” 

Ook de pogingen om Jonathan David in Gent te houden, gaan daarom onverminderd voort. “Ik schat de kansen dat hij blijft fifty-fifty in, we willen nog een jaar met hem verder”, liet De Witte in zijn kaarten kijken. “Binnen enkele weken verwacht ik nog een persconferentie te geven.” Qua uitgaande transfers blijft het voorlopig stil, maar Michel Louwagie heeft daar zijn redenen voor. “Je moet eerst kopen en dan pas verkopen. Als je eerst verkoopt, weet iedereen dat je geld hebt en gaat de prijs omhoog.” Verwacht wordt dat een pak spelers, waaronder jongens als Asare en Dejaegere, de club nog zullen verlaten.

Jonathan David op training
BELGA Jonathan David op training

Núrio: “Langs de grote poort, maar ik heb vooral zin, geen stress”

“Ik heb enorm veel zin om de trainingen te starten en de groep te leren kennen”, vertelde Núrio na zijn voorstelling. Het systeem van Jess Thorup lijkt hem alvast op het lijf geschreven. “Er wordt veel loopvermogen en heel wat offensieve impulsen verwacht van de vleugelverdedigers. Ik hou van die speelstijl, kan die aan en zal me snel kunnen aanpassen. Ik ken het team en de competitie na al die jaren goed genoeg.” Zijn ambities liggen uiteraard ook in de Champions League. “Dat is de droom van elke voetballer en ik ben er zeker van dat we dit kunnen waarmaken.”

Het prijskaartje van zes miljoen euro zou bij veel spelers voor druk zorgen, maar bij de Portugese Angolees is dat - naar eigen zeggen - niet het geval. “Daar heb ik niets mee te maken, dat is iets tussen de clubs. Ik heb vooral zin om de fans te vermaken, geen stress. Ik weet dat ik langs de grote poort binnenkom, maar wil vooral de fans blij maken.”

Photo News

Arslanagic verlaat Antwerp met één grote spijt: “Ik had afscheid willen nemen van de fans”

Arslanagic kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben uiteraard tevreden, deze club straalt ambitie uit”, aldus vertelde de Waals-Brabander. “Ik ben het bij Standard en Antwerp gewend geraakt om onder druk te presteren en zal dat ook hier doen. Gent hoort al enkele jaren bij de absolute top in België en ik ben blij dat de club voor mij koos.” Bij Antwerp was hij één van de sterkhouders, maar tot een nieuwe overeenkomst kwam het niet. “We hebben in januari nog eens gesproken, maar we kwamen er niet uit. Ik heb er drie fantastische jaren doorgebracht, mijn grootste spijt is dat ik geen afscheid kon nemen van de fans door deze coronacrisis. Hopelijk kan Antwerp-Gent al met publiek gespeeld kan worden.”

Lees ook:

Zes miljoen voor een linksback? Degryse over ‘grootmacht Gent’: “Heerlijk dat ze zo uitkomen voor hun ambities” (+)

Photo News
Coach Thorup en assistent De Decker
Photo News Coach Thorup en assistent De Decker3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Callaert

    Arslanagic, Hoedt waren spelers die antwerp absoluut had moeten behouden. Nu gaan ze veel geld neertellen om een nieuwe verdediging samen te stellen.

  • jacques vansteenkiste

    Alles moet nog beginnen. Binnen een maand zullen er veel betere spelers aangeboden worden

  • christophe laporte

    Stevige transfer van AA Gent.