AA Gent gefêteerd op Sint-Baafsplein: "Binnen de 3 jaar opnieuw kampioen"

Op de Gentse Feesten is deze namiddag hulde gebracht aan de kampioenenploeg van AA Gent. Zo'n 9.000 supporters verzamelden op het Sint-Baafsplein om hun helden toe te juichen. Kapitein Sven Kums toonde nog eens de kampioenenbeker. Opvallende gast was burgemeester Daniël Termont. Die herstelt van darmkanker en miste de start van de feesten door een chemokuur, maar vandaag wou hij er absoluut bij zijn.

De spelers, staf en omkadering van de landskampioen werden tevens traditiegetrouw voorgesteld. Voorzitter Ivan De Witte merkte op dat Gent eigenlijk te vroeg kampioen geworden was, daarmee verwees hij naar zijn uitspraak van twee jaar geleden om binnen de vijf jaar kampioen te worden. Zijn nieuwe ambitie luidde alvast om binnen de drie jaar nog eens de titel te pakken. Manager Michel Louwagie van zijn kant nodigde iedereen uit om samen met hem op 8 augustus mee in de Leie te springen, een belofte die hij vorig seizoen gedaan had als de Buffalo's kampioen zouden worden.

Vervolgens werden de spelers één voor één voorgesteld. Het meeste applaus was voor Laurent Depoitre, de spits die vorig seizoen door de supporters ook al verkozen werd tot meest verdienstelijke speler. Daarna was het de beurt aan succescoach Hein Vanhaezebrouck, die de massa - inclusief spelers - aan het springen kreeg. Landskampioen AA Gent trekt zondag - op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League anno 2015-2016 - naar Westerlo.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS