"Ik haalde die drone neer omdat ik verder wilde spelen"

Landskampioen AA Gent stelt nieuwste aanwinst Stefan Mitrovic voor

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Landskampioen AA Gent stelde vanmiddag met Stefan Mitrovic zijn nieuwste aanwinst voor. De Serviër komt over op uitleenbasis van het Duitse Freiburg. De hele wereld kent de bebaarde verdediger als de man die tijdens een interland tussen Servië en Albanië een drone met de Albanese vlag neerhaalde (zie onderstaande video). Al wordt hij daar zelf liefst niet te veel meer mee geconfronteerd.

"Ik deed toen gewoon wat ik moest doen. Ik dacht: 'ik moet die drone neerhalen zodat de wedstrijd kan verdergaan', ik dacht niet na over politiek. Ik zag eerst zelfs niet welke vlag het was", zegt Mitrovic, die in het verleden al met Hein Vanhaezebrouck samenwerkte bij KV Kortrijk. "De coach was één van de redenen om voor België te kiezen, maar ook het feit dat ik hier de competitie goed ken. Na de degradatie met Freiburg ben ik met het bestuur van de club gaan samenzitten en zijn we overeengekomen dat ik weg mocht. Ik wil mijn plek bij de nationale ploeg niet verliezen, en in Duitse tweede klasse was dat een moeilijke opdracht geworden."

Na Kortrijk speelde Mitrovic voor Benfica, en een seizoen op uitleenbasis bij het Spaanse Valladolid. Daar zette hij een paar straffe resultaten neer. "We wonnen met 1-0 van FC Barcelona, en speelde 1-1 gelijk tegen Real Madrid", glundert hij. "Maar nu is het belangrijkste voor mij om me hier in Gent te tonen. Ik wil de club tonen dat ik een verlengd verblijf na mijn uitleenbeurt waard ben, en dat ik hen kan helpen om dezelfde resultaten neer te zetten als vorig seizoen."