"Hein wordt een soort technisch directeur op het veld. Hij krijgt meer inspraak in de transfers en een grotere impact op de jeugdwerking"

Photo News
En of ze bij AA Gent blij zijn met de contractverlenging van Hein Vanhaezebrouck. De succescoach van 'De Buffalo's' tekende gisteravond bij tot 2019 en zal vanaf nu nog meer grip krijgen op de uitbouw van de club. Voorzitter Ivan De Witte lichtte vandaag bij de collega's van de VRT het rooskleurige toekomstplaatje toe.

Eerst en vooral moet er iets duidelijk gesteld worden: in de Ghelamco Arena werd er geen seconde getwijfeld aan de coach. Ook niet toen AA Gent play-off 1 dreigde te missen. "Na een verloren match heb ik hem het voorstel gedaan om zijn contract te verlengen", verklapt een opgetogen De Witte. "Op die manier wilde wij ons vertrouwen in Hein beklemtonen. Dat vertrouwen gaat veel verder dan het resultaat van een bepaalde match. Ook wanneer het iets moeilijker gaat, staan wij achter onze coach."

De sterke man van 'De Buffalo's' spaart zijn lof niet: "Hein Vanhaezebrouck is een van de beste coaches waar ik al mee mogen werken heb en misschien zelfs de allerbeste. Hij is een echte toptrainer die mogelijk ook in het buitenland nog hoge ogen zal gooien. Deze deal schenkt ons alvast zekerheid voor de toekomst. We zijn in Gent iets aan het opbouwen en dat is nog niet af. We zijn een club die aan het doorstoten is naar de Belgische top." De ambities steken ze in de Oost-Vlaamse hoofdstad niet onder stoelen of banken: "Naast een stabiele Belgische topclub willen we ook een Europese subtopper worden. Nog eens kampioen spelen onder het bewind van Hein zou ook mooi zijn."

Het nieuwe contract incorporeert natuurlijk ook een financiële upgrade, maar ook het takenpakket van de trainer van AA Gent zal uitbreiden: "Hein wordt een soort technisch directeur op het veld met meer inspraak in het transferbeleid en zeggenschap inzake infrastructuur en jeugdwerking." Over geld wil Ivan De Witte trouwens niet uitweiden: "Over het financiële aspect doe ik geen uitspraken. Het contract van Hein is verbeterd en dat verdient hij ook. Of hij de best betaalde coach in de JPL wordt? Dat is niet belangrijk. Er is ook dit keer sprake van een opstapclausule, maar dat is geen fundamenteel onderdeel van de deal. Ik ken Hein al heel lang en hij is een trouwe man van zijn woord."

Photonews
Reporters / GYS