Exclusief voor abonnees

"Een glaasje champagne voor de president": hoe Ivan De Witte het Belgische (top)voetbal dienst bewees met transfer van Jonathan David

.
Lille/Rv .
Jonathan David mag zich, na intense onderhandelingen met AA Gent, speler noemen van Lille. De Buffalo’s verliezen wel hun absolute smaakmaker, maar deden wel een transfer die hen finaal 35 miljoen euro 'oplevert’. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert schetst de achtergrond bij de miljoenentransfer en blaast de loftrompet voor voorzitter Ivan De Witte, die het Belgisch (top)voetbal een dienst bewees aan de Côte d’Azur.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Theo Van Hoof

    Een glaasje cava? Voor die prijs mag het champagne zijn. Uiteindelijk wordt hier de mensenhandel in stand gehouden. Dit was niet de bedoeling van het arrest Bosman. De ploegen hebben het omzeilt en het is alleen erger geworden. Buiten de wedde zijn de voetballers de moderne slaven/lijfeigenen.

  • PHILIPPE QUINART

    Klopt maar hoeveel spelers uit eigen jeugdopleiding hebben ze al kunnen verkopen voor degelijke bedragen?

  • Yuri Colombi

    Een geweldige analyse, maar eigenlijk komt het hier op neer: Ivan de Slimme wist dat de tegenpartij, Lille, over budget beschikte en heeft enkel daardoor optimaal kunnen onderhandelen. Zonder de 80 milljoen van Napels was deze deal nooit mogelijk geweest. En dit record zal er eentje zijn dat lang zal blijven staan in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Met Covid-19 mag iedereen voortaan een toontje lager zingen. Op de valreep, muy bien hecho, Ivan ! Of toch eerder Michel & Gunther ...