AA Gent pakt in absoluut slot nog punt tegen Anderlecht na spektakelmatch

BELGA
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
3
3
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Anderlecht heeft op de valreep de zege uit handen gegeven tegen AA Gent. In minuut 94 knikte Plastun de gelijkmaker binnen na een meer dan vermakelijke pot. 3-3. Een zware dobber voor paars-wit, dat na twee goals van Roofe op koers zat voor een 10 op 12 onder Vercauteren. 

Met een gemiddelde leeftijd van 21,3 jaar leverde Anderlecht één van zijn jongste elftallen uit zijn geschiedenis af. Michel Vlap werd vanonder het stof gehaald, hij verving de geblesseerde Trebel. Meer ervaring bij AA Gent, waar Depoitre én Yaremchuk speelden.

De bezoekers eisten in de openingsfase het balbezit op, maar de Belgische recordkampioen deelde als eerste een prik uit. Kaminski stond pal op een schot van Sambi Lokonga. Nadat Dejaegere alleen voor Van Crombrugge de verkeerde beslissing nam en Kayembe recht op de Gentse doelman schoot, veerde het Lotto Park op. Na een aalvlugge counter zette de oprukkende Cobbaut tot in den precieze voor, Verschaeren tikte aan de tweede paal binnen. 1-0. 

Photo News

Het gejuich duurde amper zeven minuten. Odjidja met een leuk opwippertje, Yaremchuk knalde onder Van Crombrugge raak. De lijnrechter zwaaide met de buitenspelvlag. Onterecht, zag ook de VAR. Even later ei zo na de 1-2, maar Yaremchuk knalde vol op Van Crombrugge. In een aangename eerste helft was paars-wit nog bijna bij een nieuwe bonus, maar een sterke Saelemaekers vond Kaminski tweemaal op z’n weg. De bordjes halfweg in evenwicht, met zowaar meer schoten op doel bij Anderlecht: 6-3.

Photo News

In het tweede bedrijf lange tijd veel goeie wil, maar ook tal van foute keuzes. De match had een stroomstoot nodig, en die kwam er. Dejaegere stopte Sambi foutief af in de zestien: penalty. Roofe deed wat ie moest doen, met een harde knal was Kaminski geklopt. Twee minuten later was het weer bingo, met dezelfde hoofdrolspeler. Dit keer van iets verder, met een fraaie krul mocht Kaminski een derde keer vissen. 3-1. De Buffalo’s in de touwen, zo leek het althans. 

Bezus miste eerst nog een snelle aansluitingstreffer, oog in oog met Van Crombrugge talmde hij te lang, maar tien minuten voor tijd was de spanning terug. Cobbaut met ongelukkig handspel, na ingrijpen van de VAR mocht ook aan de overkant de bal op de stip. Yaremchuk schoot eerst op de Brusselse keeper, maar in de herneming vierde hij wel. Zo werd het bibberen en beven voor Anderlecht, en de nachtmerrie werd werkelijkheid. Plastun kopte in minuut 94 de gelijkmaker binnen. Ook hier ging de VAR na of het buitenspel was, maar Dompé stond net geen offside - naast Depoitre was Luckassen nog blijven hangen (amper te zien op het beeld hieronder). 

Dompé stond geen buitenspel bij de 3-3.
Play Sports Dompé stond geen buitenspel bij de 3-3.
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joachim albert

  4e scheidsrechter geeft extra tijd aan, als VAR tussenkomt en spel stil ligt, komt er tijd bij, gisteren dus minstens 5 minuten en extra tijd van de extra tijd, dus minimaal 6 minuten er bij. Reglement is reglement.

 • eduard janssens

  Wat heeft Gent toch kansen de nek omgewrongen , als die erin hadden gezeten had Anderlecht verloren

 • Alex Vercauteren

  Met Dejaegere in de ploeg kan Gent nooit winnen. Wat een geklungel!

 • Eric Severijns

  Rik, blijkbaar heb jij alle waarheid in pacht, voorafgaande aan de laatste goal, is er wel degelijk buitenspel en als je er dan later gebruik van maakt geld de buitenspelregel wel degelijk. De VAR heeft dus weer eens gefaald, trouwens eerder had Vadis rood moeten krijgen voor zijn bewuste trap op de achillespees van Salemaekers.

 • constan vriel

  inderdaad jolan, jan en didier, Anderlecht wordt altijd bevoordeeld, daarom krijgen ze een fake penalty tegen en jan als de penalty van Anderlecht geen penalty is wat ga je dan zeggen van die pen. van gent. En inderdaad, de 3° goal van gent is geen buitenspel. Maar zoals steeds, de jonkies moeten nog veel leren.