AA Gent onderhandelt met Deense trainer in Sheraton van Zaventem (maar niemand wachtte de coach op luchthaven op)

HLN

AA Gent onderhandelt met Thorup in Sheraton van Zaventem

AA Gent onderhandelt op dit moment in het Sheraton hotel op de luchthaven van Zaventem met de Deense trainer Jess Thorup. De 48-jarige coach van de Deense competitieleider FC Midtjylland moet de opvolger worden van de gisteren ontslagen Yves Vanderhaeghe. Thorup landde om 19u20 in het gezelschap van zijn makelaar op Belgische bodem en stapte glimlachend de aankomsthal binnen. “Ik ben blij in België te zijn, ik hoop snel een akkoord te vinden met AA Gent.” Opvallend: Thorup werd niet opgewacht door iemand van de Gentse delegatie. Uiteindelijk wees ondergetekende hem de weg naar het Sheraton hotel waar hij werd opgewacht door de Belgische makelaar Evert Maeschalck. (KDZ) 

HLN
HLN
HLN

Saelemaekers  komt weg met twee speeldagen schorsing

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Alexis Saelemaekers een schorsing van twee speeldagen en 2.000 euro boete opgelegd na zijn rode kaart tegen Union. Dat is de helft van de vordering van het Bondsparket.

Anderlecht moest in de Brusselse derby tegen Union de kelk tot op de bodem ledigen. De 0-3 eindstand stond al vast toen Saelemaekers zich in de slotminuten revancheerde met een trapbeweging richting Union-middenvelder Faïz Selemani. Scheidsrechter Visser trakteerde de flankspeler van RSCA op zijn eerste rode kaart als prof.

Wat de scheidsrechter echter niet had opgemerkt, was de voorafgaande elleboogstoot van Selemani. De Anderlecht-advocaat bracht foto's en beelden mee die toonden dat Selemani de youngster van RSCA met een achterwaartse beweging van de rechterelleboog uit balans bracht. De natrapbeweging werd deels uitgelokt en was een jeugdzonde, oordeelde de Geschillencommissie.

Photo News

Niettemin was een sanctie op zijn plaats. "Al raakt Saelemaekers zijn tegenstrever niet, de fysieke integriteit van Selemani had door de dubbele trapbeweging in gevaar gebracht kunnen worden", luidde het vonnis.

De schorsing geldt voor de competitiewedstrijden tegen Cercle Brugge (21 oktober) en Eupen (28 oktober), het Bondsparket had er nog twee extra geëist. Saelemaekers kan nog beroep aantekenen.

Borussia Dortmund polste voor Vanaken

Hans Vanaken speelt al een tijdje op een heel hoog niveau bij Club Brugge. De draaischijf van blauw-zwart. En dat zag ook Dortmund-coach Lucien Favre, die in de zomer informeerde naar de Belgische middenvelder en diens kwaliteiten. “Borussia vroeg ook naar de prijs”, aldus Vincent Mannaert bij Sport/Voetbalmagazine. Tot een overgang kwam het dus niet, enkel weken later verlengde Vanaken bij Club tot 2023.

Photo News

De Witte en Louwagie spreken spelersgroep toe

Ivan De Witte en Michel Louwagie verschenen deze voormiddag op het oefencomplex van AA Gent. De voorzitter en de manager van de Buffalo's spraken er de spelersgroep toe. Na het ontslag van Yves Vanderhaeghe leidde assistent-coach Peter Balette vanochtend de training. AA Gent is in blijde verwachting van de komst van de Deen Jess Thorup als nieuwe coach. Met FC Midtjylland, de huidige club van Thorup, werd al een akkoord bereikt. AA Gent moet er enkel nog met de 48-jarige Deen zelf zien uit te geraken. Vanavond hopen Gent-voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie er met Thorup uit te geraken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Florian Van Eenoo photonews
Florian Van Eenoo photonews

Coucke wil '10' en spits in januari

"Een serieuze kwaliteitsinjectie", beloofde Anderlecht-preses Marc Coucke de fans. Navraag leert ons dat Coucke wil investeren in een spits en een creatieve middenvelder.

Makelaars kunnen alvast in hun portefeuille beginnen te kijken: 't loont de moeite om aanvallende versterking aan te bieden in het Vanden Stockstadion. Het is immers offensief dat Anderlecht zich deze winter wil versterken.

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke spreekt supporters toe op bezoekende supportersparking in Waregem.
Simon Mouton Photo News Anderlecht-voorzitter Marc Coucke spreekt supporters toe op bezoekende supportersparking in Waregem.

Omdat het met de huidige kern moeilijk wordt om de ambities waar te maken - de titel blijft de droom, als het kan met voldoende attractief voetbal -, heeft voorzitter Marc Coucke de ontevreden supporters zondag op de parking in Waregem minstens twee aanwinsten beloofd. De profielen zijn intern al uitgetekend: het gaat om een spits en een creatieve spelmaker, liefst direct inzetbare spelers met voldoende ervaring (minstens 25 jaar oud).

Op zich is dat niet zo verrassend: voorin is de keuze te krap. Zodra er iets met Landry Dimata of Ivan Santini gebeurt - vormdip, schorsingen, blessures - heeft Hein Vanhaezebrouck geen alternatieven. Ook in steun van de diepe aanvallers kan paars-wit iets extra gebruiken: het ontbreekt aan pionnen met het RSCA-DNA - a touch of genius.

Coucke meent dat Vanhaezebrouck met die twee versterkingen een gooi moet kunnen doen naar de eerste plek. Op voorwaarde dat de kloof in januari al niet te groot is - tot dan moet het huidige materiaal het doen. (PJC/MJR)

Simon Mouton Photo News

Lokeren gaat door met Maes

Sporting Lokeren gaat door met Peter Maes. Dat is de uitkomst van een (uitgebreid) gesprek tussen voorzitter Roger Lambrecht en de trainer. Pas toen de namiddagtraining al een eind gevorderd was, stapte Peter Maes het oefenveld op. Lambrecht bevestigde het vertrouwen in zijn T1, hij gelooft niet dat het 'op' is tussen hem en de spelersgroep.

Photo News

Serieuze boete Tirpan

Ook aanwezig op training: Mickaël Tirpan. De rechtsback moest zaterdag in het slot van de partij tegen Kortrijk door doelman Davino Verhulst nog tegengehouden worden. Tirpan was razend, niet zozeer om z'n vervanging, wel om het feit dat hij door Maes als (een van de) schuldige(n) werd gezien voor het tweede tegendoelpunt. Goeie save van Verhulst, we mogen er niet aan denken wat er mogelijk gebeurd was zonder zijn tussenkomst. De club kon het voorval uiteraard niet blauwblauw laten en gaf Tirpan een naar Lokeren-normen ongezien hoge boete. Ook moet hij zich binnenkort engageren voor enkele sociale projecten. Tirpan bood staff en spelersgroep zijn excuses aan. (MVS)

Photo News

DURY in select gezelschap: de overlevers na 0 op 21

Hoe groot kan het vertrouwen in een coach zijn? Ondanks de 0 op 21 houdt Zulte Waregem vast aan Francky Dury. Het kan evenwel nog straffer: Albert Cartier (bij Tubize) en Foeke Booy (bij Cercle) deden zelfs ondanks een 0 op 30 hun seizoen uit. Nog zeven anderen overleefden de voorbije tien jaar een reeks van minstens zeven nederlagen. Bob Peeters en Csaba Laszlö kregen later wel nog hun C4 gepresenteerd door Cercle en Charleroi. Essevee mag ook nog dromen: Guido Brepoels slaagde erin om zich na een 0 op 21 met STVV nog te kwalificeren voor play-off 1. (VDVJ/JSe)

'08/'09 - Albert Cartier 0 op 30 met Tubeke

'08/'09 - Thierry Pister 0 op 27 met Bergen

'09/'10 - Guido Brepoels 0 op 21 met STVV

'10/'11 - Csaba Laszlö 0 op 21 met Charleroi 8 matchen later ontslagen

'12/'13 - Bob Peeters 0 op 21 met Cercle Brugge  4 matchen later ontslagen

'12/'13 - Foeke Booy 0 op 30 met Cercle Brugge

'13/'14 - Lorenzo Staelens 0 op 27 met Cercle Brugge

'14/'15 - Fernando Da Cruz 0 op 21 met Moeskroen

'16/'17 - Karim Belhocine 0 op 24 met KV Kortrijk (maar officieel Bart Van Lancker)

BELGA

KVO start in januari met bouw oefencomplex

Terwijl KV Oostende op sportief vlak een stabiel seizoen draait, zit ook het bestuur niet stil. Voorzitter Callant en co starten in januari met de bouw van een broodnodig oefencomplex, dat ongeveer één miljoen euro moet kosten. Het multifunctioneel gebouw wordt opgetrokken op de huidige trainingssite op De Schorre, daar waar de spelers tegenwoordig fitnessen of verzorging krijgen in containers. KVO financiert het gebouw zelf met eigen middelen, al staat het stadsbestuur van Oostende in eerste instantie in voor de lening van ongeveer één miljoen euro. Verwacht wordt dat het nieuwe oefencomplex, dat zal voldoen aan alle noden van een moderne profclub, begin volgend seizoen kan worden ingenomen: "Sportief staan we met KVO 3.0 waar we moeten staan", meent algemeen directeur Patrick Orlans. "Daarnaast beseft de voorzitter dat een moderne infrastructuur op De Schorre onontbeerlijk is. En ook de stad Oostende heeft vertrouwen in KV Oostende. So far so good. Voorlopig gaat alles ons voor de wind na een turbulente periode. De bouw van dit oefencomplex bewijst dat we niet stilzitten." (TTV)
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  gert lands !!! We spreken hier over Gent !!! Nog iets Bent u zo laf om niet te antwoorden als we iets terug sturen.

 • Fonz Ooms

  Van Aken is top voor Belgie, maar voor het buitenland veel te traag. Zoals alle "belgische" topspelers trouwens.

 • patrick morel

  Hoe amateuristisch bij Gent, mooi stadion, bende amateurs ?

 • ringo van der pulst

  Op dit moment krijgt marc maar een zes van mij.En zo mag het blijven ,is goed voor brugge.

 • rik cappelle

  Wie dacht dat de geschillencommissie verankert zat in zijn oubollige reglementen heeft het helemaal verkeerd voor want gisteren hebben ze zelfs nog een spitsvondigheid toegepast, natuurlijk tvv het randgemeente ploegske, door Saelemakers maar 2 wedstrijden te schorsen omdat het om een zogezegde "jeugdzonde" gaat. En onze "oude" Wesley gaan ze toch 6 matchen schorsen....terecht.