Exclusief voor abonnees

87 miljoen verlies voor onze profclubs, maar geen reden tot paniek: “De echte evaluatie volgt pas in 2021"

Photo News
Nooit eerder kleurden de cijfers van de Belgische profclubs zo rood. Afgelopen jaar leden de clubs uit 1A en 1B samen 87 miljoen euro verlies. Maar het is niet zo erg als het lijkt.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frank veus

  Pieter De Ruyter @ , een transfer verbod ??? Je spreekt over anderlecht die de meeste schulden heeft daar wordt nooit iets aan gedaan . Ze kregen een voorwaardelijke straf op Standard nu hebben ze weer hetzelfde gedaan eigenlijk maar van die voorwaardelijke straf wordt niet meer gesproken , het is anderlecht he . De ploeg met de grootste schulden durven ze zelfs nog in de G5 zetten en betrekken bij de BeNeliga .

 • Robert De Meulder

  De makelaars lachen in hun vuistje met zoveel onkunde van club besturen die zich ook nog heel belangrijk voelen en laten die rustig voort knoeien.

 • Pieter De Ruyter

  Alle clubs met schulden verbieden om nog transfers te doen,te beginnen met de dikkenekken uit Brussel.Financial fairplay meost er toch komen?

 • Patrick Braekeveldt

  Waarvan de helft in de zakken van de makelaars verdween .

 • Emiel Vandeplas

  Denkt er nu echt iemand dat een zekere M.C. of ene A.V.D. één eurocent ergens insteken zonder er winst uit te halen ? A.V.D. zou zelfs door DE eigen familieholding gehalsrecht worden Alle voetballers zijn simpelweg eigendom van de belastingsbetaler , want ze worden er door betaald. Ook de onkosten ! In Pellenberg kwam ooit zo'n voetballertje aangereden met wagen zonder nummerplaten.