17-0! Jonge Red Flames peuzelen Armenië hélemaal op

De Jonge Flames.
Twitter Belgian Red Flames. De Jonge Flames.
De Belgische vrouwenploeg voor speelsters tot 19 jaar heeft de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020 bijzonder vlot gewonnen. De jonge Red Flames vermorzelden in het Bosnische Bijeljina Armenië met onwaarschijnlijke 17-0.

België mepte met snelle goals Armenië al vroeg tegen het canvas en bij de rust stond het maar liefst 9-0. Lisa Petry (2. en 10.), Janne Geers (5. en 12.), Fran Meersman (14.), een eigen doelpunt van Galstyan (20.), Talitha De Groote (35. en 40.) en Karlijn Knapen (43.) lieten de netten trillen. Na de pauze diepten Zenia Mertens (51.), Noa Corbeels (68.), Esther Buabadi (71., 85. en 90.+2), Constance Brackman (72.), Sari Kees (90.) en opnieuw Geers (90.+1) de kloof verder uit tot een zelden geziene 17-0.

De Belgen van bondscoach Xavier Donnay openden woensdag met een 3-1-zege tegen Bosnië en Herzegovina. Dinsdag treffen ze in groep 10 nog Zweden. Met een zes op zes voert België de poule aan en kunnen de Flames een plaats in de eliteronde eigenlijk niet meer mislopen.

De twee eerste landen van elke groep en de vier beste derdes (op twaalf poules) stoten door naar de eliteronde. Zeven ploegen kunnen daar een ticket bemachtigen voor de finalefase in Georgië, dat als organisator al zeker is van deelname. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.