11.524 supporters gisteren in de tribunes... in de drie matchen samen

BELGA
Bijna 5.000 fans in het Guldensporenstadion. Iets meer dan 3.500 in Oostende en amper 3.000 bij Cercle Brugge. Het toeschouwersaantal gisteren - in totaal precies 11.524 - was op z’n minst gezegd pover. Midweekvoetbal trekt gewoonweg minder volk, zo blijkt uit de cijfers. 

De affiches spraken niet tot de verbeelding. En dat viel er aan te zien. Voor het duel tussen Cercle Brugge en Moeskroen zakten 3.000 fans af naar Jan Breydel. De laagste opkomst bij de Vereniging tot dusver dit seizoen. En ook bij KV Oostende, dat intussen in de degradatiestrijd verwikkeld is, werden ze niet warm van de thuiswedstrijd tegen Charleroi: amper 3.562 fans tekenden present. Voor de tweede keer op rij kwamen ze aan de Kust niet boven de 4.000 - ook op de elfde speeldag tegen Eupen zat de Versluys Arena allesbehalve vol. Bij KV Kortrijk lag het toeschouwersaantal tegen Eupen met 4.862 dan weer in de lijn van de andere wedstrijden tegen ‘kleinere’ tegenstanders. 

In totaal precies 11.524 supporters, gemiddeld dus 3.841. Het zwaartepunt van deze speeldag ligt wel vandaag met RC Genk-Antwerp, Zulte Waregem-Club Brugge en KV Mechelen-STVV. Daardoor zal het gemiddelde weer de hoogte inschieten. Bij Genk worden er naar schatting 16.000 fans verwacht, in Mechelen zullen er ongeveer 15.000 aanwezig zijn Achter de Kazerne.

Aantal toeschouwers: gemiddeld en op deze speeldag

Cercle Brugge: gemiddeld 5.307 / op deze speeldag 3.000

KV Oostende: gemiddeld 5.226 / op deze speeldag 3.562

KV Kortrijk: gemiddeld 6.788 / op deze speeldag 4.862 

BELGA

Aantal fans voorbije seizoenen: gemiddeld en op midweekspeeldagen

Midweekvoetbal leeft gewoonweg minder bij de supporters, dat bewijzen ook de cijfers van de voorbije seizoenen. De gemiddelde opkomst op midweekspeeldagen ligt beduidend lager dan het gemiddelde van het hele seizoen.  

2018-19: gemiddeld 10.938 fans / gemiddeld op midweekspeeldagen 9.440 fans

2017-18: gemiddeld 11.188 fans / gemiddeld op midweekspeeldagen 9.994 fans 

2016-17: gemiddeld 10.436 fans / gemiddeld op midweekspeeldagen 9.519 fans

Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Leysen

  Het niveau van het voetbal is dan ook niet geweldig te noemen, net zoals de infrastructuur. Dat de heren voorzitters en vooral de maffiabond eens een kijkje gaan nemen in bvb. Mönchengladbach.... da's voetbal, da's beleving, voor iedereen.

 • kamiel De Vleeschouwer

  Frans Peeters: Beerschot degradeerde na matchfixing en ging al 3 keer in faling en hielp 2 clubs naar de duivel. Roeselare bijna failliet.Cercle verdacht in 1A gekomen. Moeskroen en Eupen gaan waarschijnlijk vrijuit aan matchfixing. Club Brugge en het zwarte geld, Anderlecht in Uefa cup en Standaard een omkoopschandaal tegen Waterschei. Moet ik nog verder gaan. Maar spuw je gal maar als dat je gelukkig maakt.

 • Sven Reyniers

  belgisch voetbal wat stelt dit nog voor corrupt laag tempo de beste slaappil die er is en in midweek na hard werken geen zin om nog naar het stadion te vliegen om dan niks te beleven na dertig jaar de brui aan gegeven...

 • Jos Plessers

  Staan jullie er verstomd van?Ik niet.Die snotters "verdienen"geld gelijk slijk.Allemaal betaald door Jan met de pet.Slechte match..nog kassakassa

 • DIRK SPRANGERS

  Blijven gaan Frans Peeters ! ...