"Zwaar aangeslagen" scheidsrechters krijgen psychologische bijstand

Bart Vertenten
Photo News Bart Vertenten
De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega's worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel.

Jef Brouwers, die als sportpsycholoog werkt voor de Voetbalbond, werd gecontacteerd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist. In een sessie dinsdag zal hij hen vooral wijzen op het belang van hun rol in het voetbal en welk ­gedrag toepasselijk is. 

De amateurscheidsrechters kregen dan weer een mail van het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen, waarin hen ­gevraagd wordt "sereen en waakzaam te blijven". Gevreesd wordt dat ze nu nog meer dan anders het doelwit zullen zijn van ontevreden supporters.
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • William Bonny

  A ja, Weer op de kosten van de gewone werkmens en klein pensioen gerechtigde. Kunnen nu echt niet de voetbalclubs daarvoor opdraaien!!!. Er zijn nog veel mensen die nooit naar het voetbal gaan omdat het hen niet interesseerd en toch moeten ze daar ook voor betalen. Dat kan nu toch echt niet,laat via opslag entree tickets diegene daarvoor betalen die naar t"voetbal gaan!!!!.

 • Luc Cleynhens

  Allez, GRATIS een psycholoog !!!!!! daarna een gratis manicure, dan gratis een facelift, dan gratis enz..........

 • Jan Van Rompaey

  Zijn straf kan niet zwaar genoeg zijn.

 • johan debue

  Wat een zever arbeiders zijn al meerdere keren zwaar aangeslagen doordat de pensioenleeftijd verhoogd wordt en als ze hun loonbriefje krijgen.Is dat voetbal nu alles waar de wereld om draait.

 • Stef luyten

  Typisch Belgisch voetbal. De hogere klasse krijgt psychologische bijstand en de amateurs , die het erger zullen te verduren krijgen, krijgen een mailtje. Op deze laatste amateurs rust de toekomst, maar dat vergeten ze daarboven altijd