“VAR maakte voorbije week geen enkele fout”

BELGA
Het ‘Professional Refereeing Department’ zag de voorbije week geen graten in de tussenkomsten van de VAR, die telkens “correcte beslissingen nam”.

Het scheidsrechtersdepartement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kwam allereerst terug op het duel tussen Anderlecht en AA Gent van afgelopen donderdag. “Er werd een terechte strafschop gegeven voor hands van Cobbaut, want zijn arm was in een onnatuurlijke houding. De VAR kwam goed tussen”, klinkt het. 

En ook bij de 2-2-gelijkmaker van Cercle Brugge tegen Anderlecht zondag in het Lotto Park is er prima werk geleverd door de videoref, aldus de Belgische Voetbalbond. “Van Crombrugge had de bal tussen de handen wanneer die door een aanvaller van Cercle (Foster, red.) in doel wordt getrapt. De VAR kwam terecht tussen. Het was zeer moeilijk voor de scheidsrechter om deze actie “live” te kunnen waarnemen.” 

De handsbal van Zinho Vanheusden in het duel tussen AA Gent en Standard was dan weer correct gefloten door scheidsrechter D’Hondt. De verdediger kreeg de bal tegen de arm toen hij in de muur stond bij een vrijschop voor de thuisploeg. “Vanheusden maakte zijn lichaam onnatuurlijk groter. Het was voor hem zijn tweede gele kaart. In minuut 70 kreeg hij zijn eerste voor een roekeloze overtreding.” 

BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK SPRANGERS

  Ik heb zonet nochtans een heel grote fout gezien ,bij de samenvatting van Mechelen - Charleroi....

 • Eddy Nerinckx

  En de fout op Verschaeren dan !!!!

 • Peter Berg

  Ik heb toch een duidelijke strafschop op Verschaeren gezien waar de VAR niet in is tussengekomen. Die gele kaart was trouwens een lachertje om eigen incompetentie te verdoezelen. Werd duidelijk aangetikt langs achteren.

 • rudy cockx

  en die afgekeurde goal van decamargo wat was daar mis mee … claer error toch??? ha, juist het was tegen kv mechelen dat kan geen kwaad

 • stefaan dekock

  De tussenkomsten waren steeds correct, maar er wordt gezwegen over de momenten waarop hij moest tussenkomen en het niet deed (oa penalty op Verschaeren).