Racing Mechelen kan achterstallige lonen betalen dankzij geld privépersoon

Tweedeklasser Racing Mechelen lijkt uit het financiële dal te kruipen. De Maneblussers hebben naar eigen zeggen vers geld gevonden om de achterstallige spelerslonen uit te betalen. De voetballers van RC Mechelen werden al sinds juli niet meer betaald.

Mechelen ging woensdagavond in de achtste finales van de Beker van België nog met 4-1 de boot in op het terrein van Anderlecht. Eén dag later is er beter nieuws voor de club. "We kunnen eerstdaags de lonen van de technische staf en de spelers betalen voor de maanden augustus, september en oktober", meldt de club op zijn website. "Dit door middel van nieuwe inkomsten en gelden van een privé-persoon." Wie die weldoener dan wel is, maakt de club niet bekend.

"Half december zouden we dan de maand november kunnen uitbetalen en beschikken we bovendien ook over bijkomende middelen om de lonen te kunnen betalen tot en met april 2015", klinkt het. "We houden hierbij alleen rekening met de inkomsten waar we momenteel zekerheid over hebben en niet die van de lopende onderhandelingen."

Financieel mag de redding dan wel in zicht zijn, sportief is er nog werk aan de winkel. Na 18 speeldagen staat RC Mechelen in tweede klasse op een 15e plaats, amper twee punten boven de degradatiezone. .